SEGRE

ESNOTICIA

Lleida estudia si un fàrmac antimalària frena el Covid-19

Salut confirma quatre morts més en centres hospitalaris i eleva el total a 214 || Es registren 31 positius i 37 altes

Grup d’investigació Genètica de Malalties Complexes, que lidera Joan Fibla.

Grup d’investigació Genètica de Malalties Complexes, que lidera Joan Fibla.IRBLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’IRBLleida, la Universitat de Lleida (UdL) i l’hospital Arnau de Vilanova han iniciat una investigació per determinar l’eficàcia del tractament amb cloroquina o derivats en la infecció del Covid-19. El professor i investigador de la UdL i l’IRBLleida Joan Fibla, conjuntament amb el metge d’Urgències de l’Arnau Oriol Yuguero i la investigadora de la UdL Marina Laplana, lideren el projecte, que es desenvoluparà a tot l’Estat.

Aquest fàrmac s’utilitza per tractar la malària, malalties autoimmunitàries i el lupus. Segons el CatSalut, 10.000 persones el prenen a Catalunya i prop de 75.000 a l’Estat.

L’IRBLleida, la UdL i l’Arnau volen determinar l’eficàcia de la cloroquina en la infecció del Covid

L’estudi pretén determinar l’eficàcia de la cloroquina avaluant la incidència de la infecció per Covid-19 en una mostra de persones que estiguin en tractament amb aquest fàrmac o els seus derivats. “Si aquest medicament és efectiu, s’haurien d’observar diferències significatives en la incidència de casos de Covid-19 entre aquesta mostra i la població”, va explicar Fibla.

D’altra banda, un assaig clínic ha constatat que els pacients en estat greu i que han estat tractats amb l’antiviral Remdesivir s’han recuperat més ràpid. L’estudi s’ha dut a terme als EUA, Europa i Àsia i, a Espanya, l’ha coordinat l’hospital Germans Trias i Pujol.

D’altra banda, Salut va confirmar ahir quatre morts més per coronavirus a la província de Lleida. Aquestes defuncions s’han registrat en hospitals de la regió sanitària de Lleida, mentre que a la de l’Alt Pirineu i Aran no n’hi va haver cap. Així, el total de morts és de 214. D’altra banda, es van registrar 31 casos més, amb un total de 2.180 i 264 de sospitosos, sent 5.722 els casos possibles de tenir Covid-19. A més, hi va haver 37 altes, la qual cosa les eleva a 885.

Mentrestant, el número d’ingressats ha baixat des de dimarts dels 143 als 122, dels quals 21 es troben a l’UCI, nou menys que fa tres dies.

tracking