SEGRE

MENORS DE 14 ANYSDES DE 14 ANYS A 70MAJORS DE 70ESPORT

Reobre el mercat de Barris Nord el dia en què ja es pot sortir a passejar

La Paeria va desinfectar ahir a la tarda el pàrquing on s’instal·laran els punts de venda || Tres franges horàries diferents per evitar les aglomeracions

Desinfecció ahir del pàrquing del Barris Nord per poder celebrar avui el mercat de fruites i verdures.

Desinfecció ahir del pàrquing del Barris Nord per poder celebrar avui el mercat de fruites i verdures.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El camí cap a la nova normalitat avança avui amb l’autorització de sortir de casa per primera vegada per fer esport individual o per passejar amb una altra persona amb qui es convisqui, una vegada al dia i dins de franges horàries marcades pel ministeri de Sanitat. Avui també es reprèn el mercat de fruites i verdures del Barris Nord, suspès des del 21 de març, a què se sumarà el mercat de l’Hort a Taula. La Paeria els va anul·lar, igual que el de Camp d’Esports, pel risc de contagi, i ahir va desinfectar el pàrquing del Barris Nord per poder celebrar-ho avui de nou, amb mesures extraordinàries de seguretat com la separació de les parades, una cua única per lloc de venda i la prohibició que els clients toquin els productes.

Les franges horàries per regular els passejos i l’esport a la via pública només s’apliquen als municipis de més de 5.000 habitants mentre que a la resta, la gran majoria dels de Lleida, no hi ha restriccions, igual que en les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat. L’esport a la via pública està permès només entre les 6.00 i les 10.00 i les 20.00 i les 23.00 (més informació a les pàgines 26, 27 i 28).

Els tombs amb nens menors de 14 anys queden limitats a una hora entre les 12.00 i les 19.00 (fins avui era de 9.00 a 21.00), canvi que ha generat divisió entre les organitzacions de pares d’alumnes que es demanen com conciliaran i les que creuen que s’han de seguir les pautes dels experts.

Així mateix, de deu del matí a dotze del migdia i de set a vuit de la tarda, podran sortir a passejar els majors de 70 anys amb una persona amb qui convisquin d’entre 14 i 70 anys, així com les persones dependents que necessiten anar acompanyades de cuidadors. No obstant, queden prohibides les passejades per a les persones residents als centres sociosanitaris de la tercera edat.

A més, el ministeri continua recomanant mantenir una separació de dos metres entre les persones i extremar les mesures d’higiene.

Franges en municipis de 5.000 habitants Les franges horàries són obligatòries als municipis de més de 5.000 habitants. Els menors no tenen restriccions. Totes les persones han de mantenir la distància de seguretat i no poden sortir amb símptomes o si estan en quarantena.

tracking