SEGRE

TRIBUNALS FUNCIONÀRIA D?EDUCACIÓ

El condemnat pel crim d'Acadèmia recorre davant del Suprem

El TSJC va ratificar fa un mes la condemna de vint anys de presó per un delicte d’assassinat || La sentència no serà ferma fins a la decisió de l’alt tribunal

Jordi Lanuza, després ser declarat culpable d’assassinat l’octubre passat a l’Audiència de Lleida.

Jordi Lanuza, després ser declarat culpable d’assassinat l’octubre passat a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Lanuza, condemnat a 20 anys per l’assassinat d’una funcionària d’Educació, Amparo Soler Betés, de 61 anys, al seu habitatge del carrer Acadèmia de Lleida el 17 de febrer del 2017, recorrerà davant del Tribunal Suprem després que fa un mes el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ratifiqués la condemna de l’Audiència de Lleida, com va avançar SEGRE. L’advocat de Lanuza, Roberto Salom, va informar que presentaran recurs.

L’alt tribunal és l’última instància a què poden acudir perquè la sentència que es dicti serà ferma. Salom va explicar que, malgrat que el TSJC va ratificar la resolució, “ens ha donat la raó a la defensa en dos aspectes, la invalidesa d’una acta notarial que va presentar l’acusació particular sobre els sorolls que podien escoltar-se a l’edifici i que es van vulnerar els drets de l’acusat quan es van donar les instruccions al jurat popular sense que ell hi fos present”. Val a recordar que Jordi Lanuza ha mantingut durant tot el procés que era innocent.

El TSJC, com ja va fer per unanimitat el jurat popular de l’Audiència de Lleida, va determinar que hi ha un conjunt de proves i indicis que han acreditat que Lanuza va ser l’autor de l’assassinat d’Amparo Soler. L’acusat, que va instal·lar la fibra òptica al domicili de víctima, va ser l’única persona que va accedir a l’edifici en l’interval en què es va produir el crim. Havia concertat una cita amb la víctima i el seu ADN era en una gota de sang dels pantalons d’aquesta. Quant a la traïdoria, va ratificar que la dona amb prou feines va poder defensar-se d’un atac que va ser sorprenent i amb una elevada agressivitat, basant-se en l’informe forense, que va determinar que hi havia “absència de moviments defensius”. El mòbil del crim, segons van mantenir els Mossos, va ser econòmic, basant-se que Lanuza passava per dificultats econòmiques i que la intenció era robar a la víctima, que gaudia de bona posició. Al juny es compliran tres anys del seu ingrés a la presó. La condemna ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és de 20 anys de presó i cinc més de llibertat vigilada. L’any 2005 va ser condemnat a cinc anys de presó per lligar i agredir la seua exparella.

tracking