SEGRE

ESNOTICIA

El pavelló Onze de Setembre de Lleida, “en reserva” per si hi ha un rebrot

Salut tem que es produeixi per la desescalada i la campanya de la fruita || El departament notifica cinc defuncions més a Lleida, quatre contagiats i deu altes

El pavelló Onze de Setembre ja compta amb llits per si Salut necessita utilitzar-lo com a hospital de campanya.

El pavelló Onze de Setembre ja compta amb llits per si Salut necessita utilitzar-lo com a hospital de campanya.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pavelló Onze de Setembre continuarà “en reserva” per si en les properes setmanes o mesos es necessita un altre espai d’hospitalització davant d’un possible rebrot de casos de coronavirus. Així ho van explicar fonts del departament de Salut, que van assenyalar que la Paeria els ha notificat que poden continuar disposant de l’equipament. “De moment està en fase de preactivació. No descartem res”, van afirmar. De fet, es tem que amb la desescalada i l’arribada de temporers per la campanya de fruita existeixi un repunt “i el pavelló ens pot servir de pla de contingència”. Tot i així, van manifestar que amb l’obertura de la clínica Mi NovAliança, en un mes, confien a tenir un altre equipament a disposició, com ja ocorre amb les clíniques Vithas i Perpetu. Fa un mes, en ple pic de pandèmia, Salut va elaborar un pla que contemplava l’obertura del pavelló, la Paeria el va preparar tecnològicament i es van traslladar 45 llits articulats de l’hospital de Tremp. La seua posada en marxa hauria requerit el tancament d’alguns CAP, per disposar del seu personal, però no es va aplicar perquè la situació va millorar.

L’hotel Nastasi seguirà funcionat per poder acollir pacients en la seua fase final de recuperació (ara n’hi ha dotze). “Hem traslladat deu llits articulats del pavelló al Nastasi per facilitar la rehabilitació dels que han estat molt temps ingressats i sense moure’s del llit”, van explicar les mateixes fonts de Salut, que van destacar que “hi ha un molt bon equip a l’hotel que funciona molt bé”.

Des de Salut van assenyalar que hi ha una tendència a la baixa en l’evolució de la pandèmia de coronavirus, però demanen ser prudents. “Sembla que el virus té una menor transmissió a altes temperatures, però hem d’estar pendents dels temporers i de la desescalada”, van sentenciar.

El departament de Salut va confirmar ahir cinc defuncions més per coronavirus a la província de Lleida, totes a la regió sanitària del pla i cap a l’Alt Pirineu i Aran. D’aquesta manera, el nombre total de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 219. Així mateix, es van registrar quatre nous positius, que eleven el global a 2.184, així com 109 sospitosos, per la qual cosa són 5.831 els casos possibles de tenir Covid-19. A més, els centres hospitalaris van donar deu altes, amb la qual cosa ja s’han curat 895 persones a Lleida. D’aquesta manera, el nombre d’altes en les últimes hores és més del doble que el de nous infectats.

tracking