SEGRE

JUSTÍCIA PANDÈMIA

Els funcionaris de la presó desconeixen si els faran els tests de Covid-19

La direcció del centre ho ha demanat a Salut

Mascaretes que ha donat el CSIF per als funcionaris.

Mascaretes que ha donat el CSIF per als funcionaris.CSIF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dotze funcionaris del Centre Penitenciari Ponent que han estat aïllats preventivament després que un intern del mòdul d’ingressos donés positiu desconeixen quan els faran el tests de Covid-19, segons van informar ahir fonts sindicals. La direcció de la presó ha demanat al departament de Salut que faciliti tests per als empleats i els dos reclusos que compartien espai amb l’intern que va donar positiu. Es dóna la circumstància que tres dels funcionaris que han estat aïllats es van negar dijous a sortir de la presó i tornar a casa seua després de conèixer el positiu. Tanmateix, hores després van abandonar la presó. El d’aquesta setmana va ser el primer cas positiu d’un reclús de la presó de Lleida, ja que diversos funcionaris sí que havien donat positiu. El reclús afectat va ser traslladat a l’hospital de Santa Maria i els dos interns que convivien amb ell al mòdul 9 han quedat aïllats a la zona d’ingressos.

En aquest departament hi ha disset reclusos aïllats durant 14 dies. Per protocol, cada nou detingut que ingressa a la presó està així, s’han desinfectat totes les dependències comunes del mòdul d’ingressos i s’ha donat instruccions sobre mesures de protecció personal relacionades amb la utilització de mascaretes i guants, entre altres elements. Els sindicats s’havien queixat de falta de material.

Un intern d’ingressos va donar positiu i han estat aïllats els seus companys i els empleats

Per la seua part, el sindicat CSIF ha fet diverses donacions de material per al personal com mascaretes o protectors facials. El CSIF també va informar que aquesta setmana hi havia 93 funcionaris en situació de baixa, 45 dels quals per incapacitat temporal i 48 per permisos per deure inexcusable (malaltia crònica, estar embarassada i ser família monoparental, entre altres supòsits).

tracking