SEGRE

ESNOTICIA

Botigues i perruqueries ja poden obrir avui tot i que amb limitacions i dubtes

Recollida de comandes a restaurants i emprovadors de roba amb mesures de seguretat

Part de la terrassa d’un local de restauració de Lleida, amb cadires i taules desplegades al carrer.

Part de la terrassa d’un local de restauració de Lleida, amb cadires i taules desplegades al carrer.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desescalada comença avui amb la fase 0 a Lleida i a la immensa majoria de l’Estat, que permet l’obertura de botigues i negocis com perruqueries o fisioterapeutes, tot i que amb limitacions, cita prèvia i dubtes sobre quines mesures aplicar. L’hostaleria podrà reobrir només per servir a domicili i perquè els clients recullin les comandes als locals.

Botigues i altres negocis, com les perruqueries, obren a partir d’avui amb limitacions, cita prèvia i dubtes sobre les mesures de seguretat requerides. Els detalls de la desescalada es van publicar ahir al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Els comerços hauran d’oferir gel desinfectant a l’entrar al local i no es podran donar als clients productes de prova. Als establiments de roba només podrà entrar una persona a l’emprovador, que després s’haurà de desinfectar. Si el client no compra una peça després d’emprovar-se-la, s’haurà d’higienitzar abans que se la posi un altre. Aquests, a més, no podran utilitzar els lavabos. Als negocis on no és possible mantenir la distància mínima interpersonal, com perruqueries, centres d’estètica o fisioterapeutes, hauran d’utilitzar equips “per assegurar la protecció” de clients i treballadors. Així mateix, s’haurà d’assegurar la distància de dos metres entre clients.

La restauració i l’hostaleria podrà reprendre el servei si és a domicili (com ja feien alguns) o de recollida d’encàrrecs en una franja horària determinada per evitar aglomeracions. Els locals hauran de tenir un espai senyalitzat i separat per recollir comandes o, si no és possible, instal·lar mampares o taulells. Només podran obrir durant l’horari de recollida d’encàrrecs.

A la fase 1, en la qual entren avui les illes de Formentera, la Gomera, El Hierro i La Graciosa, ja es permeten reunions de fins a 10 persones i es reobren llocs de culte sense superar un terç de l’aforament. Es permet també obrir les terrasses amb un cinquanta per cent d’ocupació de les taules i dos metres de separació entre si, en les quals poden estar fins a 10 persones. Podran obrir tots els locals comercials de fins a 400 metres, amb un trenta per cent d’aforament i amb un horari prioritari per a majors de 65 anys. També es podran recuperar els mercats al carrer, procurant que els clients no toquin els productes, i amb una limitació del vint-i-cinc per cent dels llocs habituals. Tots els establiments han de netejar dos vegades al dia. D’altra banda, també s’aixequen les restriccions a obres en immobles on no tinguin accés residents.

Militars transporten material a Lleida i desinfecten una altra residència

Lleida va rebre ahir 189 caixes de mascaretes i equips de protecció individual enviades per les autoritats municipals de Hefei, la ciutat xinesa agermanada amb la capital del Segrià des del 1997. El material va arribar a Torrejón de Ardoz per valisa diplomàtica del ministeri d’Afers Estrangers i Cooperació a través del consolat espanyol a Xangai, en un avió de Defensa. Militars de Saragossa van anar a recollir-lo i el van transportar ena dos camions fins el pavelló de Pardinyes, on el van rebre l’alcalde, Miquel Pueyo, i el subdelegat del Govern central a Lleida, José Crespín.

tracking