SEGRE

ESNOTICIA

Lleida ja només té setze casos greus a les UCI pel virus

Els hospitalitzats pel Covid són menys de cent per primera vegada des de finals de març || Salut comptabilitza 3 defuncions més

Imatge de personal del servei d’Urgències de l’Arnau.

Imatge de personal del servei d’Urgències de l’Arnau.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de persones en estat greu ingressades a l’UCI a Lleida per Covid-19 ha baixat a la meitat en una setmana, de 30 a 16, segons fonts de Salut. En concret, a primera hora del matí d’ahir n’hi havia 14 a l’hospital Arnau de Vilanova i dos al Santa Maria. Aquesta xifra és la més baixa des del 22 de març, quan eren 12 els pacients greus en cures intensives. De fet, des d’aquesta data la xifra no va fer més que augmentar fins a arribar a un màxim de 52 el 31 de març, en ple pic de la pandèmia, i no va ser fins al 15 d’abril quan van baixar de forma significativa, per sota dels 40.

Els dos hospitals han hagut d’ampliar la capacitat de les UCI per la pandèmia de coronavirus, sobretot l’Arnau. La seua Unitat de Cures Intensives compta amb vint-i-dos boxs que, quan ja estaven plens, va ampliar en vuit utilitzant els de la Unitat Coronària (UCI per a patologies cardiològiques).

Dos persones van morir en un centre hospitalari i una altra en una residència a la regió sanitària de Lleida

Així mateix, va adaptar la zona quirúrgica i de reanimació per habilitar més llits per a crítics, ja que també cal tenir en compte els pacients greus que no són Covid, i va destinar una trentena de llits a la sisena planta per als pacients semicrítics que requerissin assistència respiratòria. El Santa Maria compta amb vuit llits d’UCI i en va instal·lar més a la zona de reanimació. Ara ja els ha suprimit després de la disminiució de la pressió assistencial.

Per la seua banda, el nombre d’ingressats ja és inferior del centenar, amb un total de 98, per primera vegada també des del dia 22 de març, quan eren 81. La xifra rècord d’hospitalitzats per coronavirus es va assolir l’1 d’abril, amb un total de 281 i no va ser fins al dia 12 que van baixar dels dos-cents. D’altra banda, el departament de Salut va confirmar ahir tres víctimes mortals per coronavirus a la regió sanitària de Lleida, dels quals dos van perdre la vida en un hospital i un en una residència. A la de l’Alt Pirineu i Aran no n’hi va haver cap i el total de defuncions ascendeix a 222.

També es van confirmar 10 casos més de Sars-CoV-2 i ja són els 2.198 els infectats, mentre que hi va haver 284 casos sospitosos més més, cosa que eleva el total als 6.192. Finalment, tan sols hi va haver dos altes hospitalàries al pla i el total és de 900.

tracking