SEGRE

ESNOTICIA

Centres d'estètica i fisioteràpia de Lleida obren amb la màxima protecció

Al treballar amb contacte físic extremen les mesures de seguretat, cosa que els obliga a reduir la clientela || Utilitzen guants, mascaretes i pantalles facials

Guants, mascareta i pantalla facial per a les esteticistes.

Guants, mascareta i pantalla facial per a les esteticistes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Són diversos els comerços que ja poden obrir al públic amb cita prèvia, però depenent del tipus de negoci, les mesures de protecció i higiene han de ser extremes. És el cas dels centres d’estètica i fisioteràpia, en què l’empleat té un contacte físic amb el client.

Mariona Martí és propietària d’un centre de bellesa des de fa més de trenta anys i, encara que la higiene sempre ha format part del negoci, ara pren molta més rellevància. “Sempre es desinfecta el material, però ara tardo molt més a fer-ho, ja que entre client i client hem de netejar-ho tot a la perfecció”, explica. Lamenta que “això provoca que amb cada servei tardem mitja hora més que normalment, per la qual cosa tindrem menys clientela i ingressos”. Martí va obrir ahir per primera vegada des de l’inici de la pandèmia i critica la falta d’ajuts al petit comerç. Tot i així, ha invertit perquè els seus empleats treballin amb guants, mascaretes i pantalles per protegir el rostre. “Als clients els donem bates d’un sol ús i material per recobrir les sabates”, assenyala.

Desinfecció del material i fins i tot un consentiment informat per eximir-los de responsabilitats

Per la seua banda, Ariadna Verdeny, del centre VuitOnze Fisioteràpia de Cappont, reobre avui i explica que els clients hauran de firmar un consentiment informat, “perquè som un servei de risc”, per eximir de qualsevol responsabilitat el fisioterapeuta i acreditar que no tenen símptomes de Covid-19. Afegeix en aquest sentit que els pacients hauran de portar mascareta i desinfectar-se mans i sabates a l’entrar al centre, mentre que els professionals portaran a sobre de la roba de treball una bata impermeable diferent per a cada client, mascareta quirúrgica o FPP2, ulleres o pantalles facials, guants i gorra.

Assegura que podran atendre menys clients al dia a l’haver d’“espaiar-los”, però prefereixen obrir amb totes aquestes mesures “que tenir ingressos zero”.

Guants, mascareta i pantalla facial per a les esteticistes.

Guants, mascareta i pantalla facial per a les esteticistes.MAGDALENA ALTISENT

tracking