SEGRE

Fan tests de Covid a funcionaris i interns de la presó de Lleida aïllats

Els treballadors denuncien els trasllats de reclusos i Justícia diu que són per seguretat

Vista aèria de la presó de Lleida.

Vista aèria de la presó de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va practicar ahir tests de coronavirus als dotze funcionaris i als dos interns de la presó de Lleida que van ser aïllats dijous passat arrel que es registrés el primer cas positiu entre els presos de Ponent.

S’ha de recordar que tres dels dotze funcionaris aïllats, tots ells del departament d’ingressos de la penitencieria lleidatana, es van negar a tornar a casa dijous passat al·legant que tenen familiars que es troben entre els grups de risc i que no volen posar-los en perill. Finalment, al comprovar que no els farien les proves dijous, van acceptar anar-se’n cap a casa, on s’han estat aïllats, com uns altres nou treballadors, fins que ahir a la tarda se’ls va fer la prova del Covid, segons ha pogut saber aquest diari.

Alguns funcionaris han expressat malestar per les conduccions de presos a Ponent des de centres penitenciaris amb positius de Covid. Una portaveu de Justícia va dir ahir que aquests trasllats es fan per raons de seguretat i els interns sempre passen la quarantena a l’ingressar. Els treballadors consultats, per la seua banda, diuen que això és veritat en els casos d’alguns primers graus, però s’aprofita la conducció per traslladar també segons graus sense motiu i es posa en risc Ponent.

Per la seua banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar ahir que els tests a agents dels Mossos d’Esquadra que es troben a casa per falta de proves perquè els certifiquin un negatiu de coronavirus “es realitzaran ben aviat” per tal que aquests puguin tornar a la feina. Actualment, desenes de mossos es troben en aquesta situació a Lleida, cosa que ha motivat queixes per part de comandaments i sindicats.

tracking