SEGRE

SANCIONS ESTAT D?ALARMA

Multats nou joves per estar junts en una plaça a Lleida

Set eren menors i un va fugar-se d’un centre || Les sancions podrien ser assumides pels seus pares de forma subsidiària

Un control de la Guàrdia Urbana al barri de Balàfia.

Un control de la Guàrdia Urbana al barri de Balàfia.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va sancionar durant la jornada de dilluns vint-i-una persones per incomplir el decret d’estat d’alarma que fixa el confinament per la crisi sanitària del Covid-19. Entre les persones sancionades, els agents van multar nou joves, set d’ells menors d’edat, als quals van sorprendre junts en una plaça de la ciutat.

Al grup hi havia una nena de tretze anys, per la qual cosa els agents van donar avís a un familiar perquè se’n fes càrrec. Així mateix, van comprovar que un dels joves, de disset anys, constava que s’havia escapat d’un centre de menors i el van traslladar allà perquè un responsable del centre se’n fes càrrec. A tots els joves, la Urbana els va fer acta de proposta de sanció per haver incomplert el confinament, una quantia que, en cas de decretar-se, podrien assumir els seus pares de forma subsidiària, com passa en altres infraccions com el consum d’alcohol a la via pública.

Denuncia un conductor que circulava per la vorera i anava maniobrant per esquivar els vianants

Així mateix, aquest dilluns la Urbana va establir diversos controls en diversos punts de la capital del Segrià per controlar que es compleixen els requisits de mobilitat durant la crisi sanitària. En aquests controls, els agents van identificar un total de vuitanta-sis vehicles. Entre les actes que es van aixecar dilluns també n’hi ha una al conductor d’un patinet elèctric que va ser denunciat per circular per la vorera fent maniobres per esquivar els vianants.

Fa dos setmanes, la Guàrdia Urbana va practicar la primera detenció d’un conductor de patinet a Lleida. L’home va ser acusat dels delictes de conducció temerària i desobediència després que se saltés un control a la plaça Noguerola i hagués de ser perseguit fins al seu arrest a Cappont.

El mes de febrer, es va interposar la primera multa per circular ebri a un conductor de patinet elèctric que anava per la calçada, a més, sense casc i amb un passatger

tracking