SEGRE

ENSENYAMENT CURS VINENT

Preinscripció escolar telemàtica des del dia 11 i presencial als centres a partir del 18

Per a educació infantil, primària i ESO || La conselleria d’Educació dotarà col·legis i instituts de mampares, mascaretes, pantalles de protecció facial i guants i les famílies hauran de fer cua al pati

Els alumnes es comuniquen ara amb els docents de manera telemàtica.

Els alumnes es comuniquen ara amb els docents de manera telemàtica.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Educació preveu iniciar la preinscripció escolar la setmana que ve per via telemàtica per als alumnes de segon cicle d’educació infantil, primària i ESO, sempre que l’Estat aixequi la suspensió dels tràmits administratius. El pla de desconfinament i obertura dels centres que la Generalitat va enviar ahir a col·legis i instituts planteja començar la preinscripció en línia el dilluns 11 i remarca que “ajornar l’inici més enllà del 13 posa en greu risc la plena efectivitat del dret a l’educació de tot l’alumnat”. Preveu també la presentació física de sol·licituds als centres a partir del dia 18, de manera extraordinària, per a les famílies sense possibilitat de formalitzar el tràmit telemàticament.

Per garantir la seguretat, determina que els centres han de destinar al “mínim possible” de treballadors, netejar diàriament els espais utilitzats i diverses vegades al dia les superfícies de més contacte, organitzar les cues al pati o el carrer i instal·lar mampares per separar els treballadors. La Generalitat proveirà els 2.343 centres d’ensenyament obligatori i postobligatori de mascaretes, pantalles de protecció facial, guants i gel hidroalcohòlic.

Simón beneeix un retorn al col·legi amb aules de només uns quinze alumnes, la meitat de l’aforament

Per a les proves d’accés a l’FP, cicles formatius d’arts o esportius i per obtenir el graduat d’ESO (programades entre el juny i el juliol) preveu reduir l’oferta de places per centre i dia a un màxim de cent persones, horaris diferents d’inici i cita prèvia en proves individuals. Demana als centres l’organització dels espais, senyalització que faciliti el moviment, personal per organitzar l’entrada i garantir la neteja de mans i la distància de dos metres en tot moment.

El director del Centre de Coordinació d’Emergències del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, considera correcta la proposta d’una tornada al col·legi amb aules a la meitat de l’aforament i recomana que els nens estiguin vigilats tant a classe com a l’esbarjo, perquè mantinguin la distància social. “Em sembla bé sempre que quinze nens estiguin en una classe pensada per a trenta o quaranta”, va destacar. La ministra d’Educació va avançar que treballen per iniciar el curs vinent amb menys alumnes per aula i que la resta segueixi amb l’aprenentatge online.

tracking