SEGRE

SEGURETAT BALANÇ

Cauen un 70 per cent les denúncies a la Urbana per violència masclista

També descendeixen per robatoris en vehicles i amb violència durant el confinament || Reducció dràstica dels accidents a Lleida ciutat, sobretot amb ferits

Imatge d’arxiu d’un control de la Urbana a la plaça Europa.

Imatge d’arxiu d’un control de la Urbana a la plaça Europa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades de la Guàrdia Urbana constaten una disminució de les denúncies en gairebé tots els delictes durant l’estat d’alarma, segons va informar ahir la Paeria a la comissió de Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme. El descens més notable es produeix en els delictes de violència masclista, en què les denúncies a la Policia Local han caigut un 70%, amb només tres casos coneguts durant el període de confinament, enfront de les deu denúncies del mateix període de l’any passat. Malgrat aquest descens, la Urbana està “en alerta” pels possibles nous casos que es puguin produir de maltractament en l’àmbit de la llar i la Paeria ha reforçat la difusió dels diferents serveis i telèfons d’atenció. En aquest sentit, l’alcalde, Miquel Pueyo, va especificar que aquestes dades només representen una part i s’hauran de tenir en compte les denúnciesals Mossos per poder fer-ne una anàlisi a la pròxima Junta Local de Seguretat.

Segons assenyala l’informe de la Guàrdia Urbana, els delictes que més han descendit són els robatoris en interior de vehicles, amb onze denúncies, un 76 per cent menys; i els robatoris amb violència es redueixen a més de la meitat, amb sis casos denunciats durant el confinament. Durant la crisi sanitària s’han produït més denúncies a persones que conduïen sense carnet (26 respecte a les 11 de l’any passat) i amb el confinament s’han multiplicat per 2,5 les actuacions per ordres de recerca i detenció de persones al centralitzar part d’aquestes intervencions.

La Urbana ha imposat 1.558 multes, amb 11 detinguts i 16 imputats per saltar-se la quarantena

Així mateix, un altre aspecte que va destacar Pueyo és el gran descens de la sinistralitat viària a la ciutat. Durant el confinament, els accidents amb ferits han baixat un 93,3 per cent, al passar de 45 l’any passat a tres. Segons va indicar l’alcalde, “aquestes dades representen un exemple de pes per al model de mobilitat que volem per a la ciutat. Lleida ha de tenir una mobilitat més segura, sostenible i amable”. D’aquesta manera, va dir que es potenciarà que les bicicletes guanyin espai i seguretat a la via pública. Pel que fa als accidents de trànsit sense ferits també han descendit, prop d’un 80 per cent, al passar de 223 l’any passat fins als 45 des del 14 de març.

Així mateix, durant aquest període la Urbana ha fet 226 comprovacions en establiments públics i s’han imposat 21 denúncies. Quant al compliment del confinament, els agents han fet 2.270 comprovacions que han donat lloc a 1.558 denúncies, 11 detencions i 16 imputacions.

tracking