SEGRE

L'ús de bicicleta es multiplicarà per 7 per evitar contagis després del confinament

Membres de la plataforma En Bici Per Lleida al carril bici de l’avinguda del Segre.

Membres de la plataforma En Bici Per Lleida al carril bici de l’avinguda del Segre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ús bicicletes es multiplicarà per set després del confinament, a causa que la pandèmia del coronavirus deixarà la seua empremta en la societat, que preferirà optar per desplaçar-se en transports que no suposin contacte personal amb altres ciutadans. Tal com ha indicat el comparador d’assegurances 'online' Acierto.com, el 20% de les persones que utilitzava el transport públic per acudir al seu lloc de treball abans de la pandèmia, ara ho farà a través de mitjans privats i fins una quarta part dels qui es desplaçaven caminant utilitzarà el seu vehicle després de l’estat d’alarma.

Malgrat que el panorama actual podria plantejar dubtes sobre l’ús del cotxe privat, ja que les seues vendes s’han desplomat el març i l’abril, les dades d’Acierto.com auguren que l’ús de la bicicleta es multiplicarà per set per evitar contagis. Aquest "auge" també s’ha deixat notar en la recerca de bicicletes a través del web, que ha augmentat un 7% en l’última setmana i s’ha disparat un 138% des de l’inici de l’estat d’alarma.

"Les xifres criden l’atenció tenint en compte el punt de partida. Una enquesta anterior duta a terme per Acierto.com portava a col·lació que el 60% dels espanyols mai no s’havia plantejat desplaçar-se amb bicicleta a la feina o a classe. D’entre els qui van considerar inicialment utilitzar-la, fins el 41% ho va descartar perquè va pensar que fer-ho era perillós", ha indicat el comparador d’assegurances.

Amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta per anar a la feina, algunes localitats espanyoles han instal·lat aparcabicis als seus diferents barris. Tanmateix, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha demanat als ciutadans i a les empreses que planifiquin els seus desplaçaments, per prevenir congestions, ja que en algunes ciutats com Madrid el trànsit ja ha pujat un 10% respecte a les setmanes precedents.

Les xifres que maneja Acierto.com també indiquen un augment de l’ús dels cotxes de lloguer, les subscripcions dels quals han crescut un 200%, igual com les motos i els patinets elèctrics "En qualsevol cas, encara haurem d’esperar per comprovar si aquestes tendències s’assenten o si, finalment, l’usuari torna al transport públic o adquireix un vehicle propi per desplaçar-se a la feina. A més, la instauració definitiva del teletreball també tindrà molt a veure en com ens desplacem i fins i tot en l’increment de les temperatures", ha subratllat la firma.

tracking