SEGRE

ESNOTICIA

Les farmàcies de Lleida es queden sense guants a l'haver esgotat l'estoc

Algunes només en tenen dels que s’utilitzen per agafar la fruita als súpers || Sí que disposen de mascaretes i gel hidroalcohòlic

Mascaretes de l’Estat - El Govern central va finalitzar ahir amb l’entrega a la Paeria el repartiment de 132.000 màscares: 65.000 per als ajuntaments, 55.000 per al transport públic i 12.000 per a entitats socials.

Mascaretes de l’Estat - El Govern central va finalitzar ahir amb l’entrega a la Paeria el repartiment de 132.000 màscares: 65.000 per als ajuntaments, 55.000 per al transport públic i 12.000 per a entitats socials.SUBDELEGACIÓN DEL GOBIERNO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Utilitzar guants és una de les recomanacions sanitàries per evitar el contagi de coronavirus, igual que rentar-se de forma freqüent les mans, però des de fa dies trobar-ne a la majoria de farmàcies de Lleida és missió impossible. Van esgotar l’estoc de guants i per ara cap proveïdor els n’ha subministrat més, segons va constatar ahir aquest diari i va confirmar el president del Col·legi de Farmacèutics de Lleida, Josep Aiguabella. De fet, algunes farmàcies van indicar que només disposen de guants de plàstic com els que els supermercats ofereixen als clients per agafar la fruita i d’altres no en tenen de cap classe.

“Jo no n’he pogut vendre ni un des del principi. Tenim just per cobrir la necessitats de la farmàcia. Suposo que la prioritat han estat fins ara les mascaretes i els gels hidroalcohòlics, però espero que comencin a servir-nos guants també”, va afirmar Aiguabella.

Cada ciutadà pot comprar una mascareta a la setmana per 0,76 euros amb la targeta sanitària

En aquest sentit, va indicar que “de gel hidroalcohòlic ara n’anem sobrats i alcohol, de tant en tant en va arribant”. Va afegir que “ara tenim mascaretes quirúrgiques i de les FPPS també n’arriben, però de guants només alguna farmàcia n’ha rebut alguna caixa, però poquíssimes”.

En tot cas, Aiguabella va remarcar la importància d’anar netejant els guants amb alcohol o gel hidroalcohòlic perquè “si vas tocant coses i després et rasques la cara o et toques els ulls, és igual que portis guants”.

Així mateix, va vaticinar que amb els guants podria passar una cosa semblant al que va succeir amb les mascaretes, que al principi també escassejaven i els proveïdors les venien cares, fins que el Govern central va posar un preu màxim per a la venda lliure de 0,96 euros la unitat. “N’hi havia poques i a preus alts i després va arribar una gran remesa i les has de vendre a preus més baixos del que et van costar”, va recordar.

La Generalitat va oferir una primera mascareta quirúrgica a tots els ciutadans, prèvia presentació a la farmàcia de la targeta sanitària, i la segona a 0,76 euros. De fet, cada setmana se’n pot adquirir una a aquest preu, vint cèntims més barata que la de venda lliure, sempre amb la targeta sanitària.

tracking