SEGRE

ESNOTICIA

Els comerciants de Lleida: “Estem molt decebuts”

Els comerciants, descontents perquè Lleida no avanci en la desescalada || A la fase 1 podrien obrir botigues de menys de 400 m

El coronavirus ha buidat l’Eix Comercial, amb els comerços tancats i els consumidors confinats.

El coronavirus ha buidat l’Eix Comercial, amb els comerços tancats i els consumidors confinats.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desil·lusionats i resignats. Així se senten els comerciants de la capital després de conèixer-se que la Generalitat no demanarà que la regió sanitària de Lleida avanci a la fase 1 a partir de dilluns que ve, un fet que hauria permès que els comerços de menys de 400 metres quadrats poguessin obrir amb un 30% d’aforament. Així ho van assegurar els presidents de les principals associacions de comerciants de la ciutat, que reclamen un calendari i unes mesures de seguretat més concretes d’ara endavant.

“Estem molt decebuts amb aquest anunci, però ara tocarà esperar el que digui finalment l’Estat”, va dir el president dels comerciants de l’Eix, Llorenç González. Va assegurar que “no veig que estigui justificat en termes de casos, morts o llits disponibles quedar-nos a la fase 0, però nosaltres no som els experts en el tema”. Davant d’aquest panorama, González va dir que no tenen més remei que “acceptar la decisió que es prengui i seguir preparant-nos”, però va recalcar la necessitat que els comerços reobrin “com més aviat millor i sobretot com ho hem de fer, perquè fins ara no hem rebut instruccions concretes de com condicionar els nostres establiments”.

Una altra de les principals zones comercials de Lleida, la Zona Alta, també va mostrar “desil·lusió” amb el no-canvi de fase, però es van mostrar optimistes. La dinamizadora de la Zona Alta, Marta Sans, va dir que han recopilat els contactes dels comerços que ofereixen cita prèvia per donar-los als clients, la qual cosa ha provocat la reobertura de més botigues. “Diversos negocis que encara no volien obrir ho han fet atenent només cites prèvies”, va assenyalar.

Els comerços de barri també van mostrar decepció. “Estem farts que no s’aclareixin amb les dates, els protocols i altres, tot això no genera més que incertesa”, va lamentar la presidenta dels comerciants de Balàfia, Txell Montagut. El seu homòleg de Cappont, Jordi Cunillera, va dir que “cal resignar-se” i va criticar “la falta d’indicacions en les mesures de seguretat i que hi hagi un calendari canviant”.

tracking