SEGRE

ESNOTICIA

La Paeria no decideix encara la rebaixa de la taxa de terrasses

Els hotelers ho veuen clau per poder tornar a l’activitat

La terrassa d’un establiment de l’Eix Comercial, ahir.

La terrassa d’un establiment de l’Eix Comercial, ahir.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre els hotelers ja preparen obres i fan càlculs per adaptar les terrasses a les fases del desconfinament, la Paeria continua sense concretar una rebaixa de la taxa que les grava, després que la Federació d’Hostaleria ho reclamés fa quatre setmanes perquè fos viable l’obertura. Cal tenir en compte que a la fase 1 només es permet ocupar un 50 per cent de l’aforament de les taules i cadires a l’exterior del local.

La Paeria va informar ahir que “ho està estudiant” i que ho decidirà en els propers dies. D’altra banda, Barcelona ha anunciat una rebaixa del 75 per cent de la taxa, i altres ciutats com València i Sevilla han aprovat mesures similars. A Lleida diversos municipis han fet el mateix, i per exemple Tàrrega, Alcarràs i Mollerussa n’han suspès el pagament aquest any.

“Molts municipis ja han pres una decisió i el de Lleida ens consta que l’està estudiant”, va dir Natàlia Rubio, membre de la junta de la Federació d’Hostaleria. Va detallar que li van reclamar “una reducció de la taxa de terrasses i d’altres impostos”. I és que aquesta reducció és, juntament amb l’ampliació de les terrasses, la principal demanda dels hotelers.

Consideren que són mesures primordials per poder tornar a l’activitat amb garanties. “Tant la rebaixa de la taxes com l’ampliació són necessàries per als nostres negocis i confio que es faci, si ja ho ha fet Barcelona, es farà aquí”, va dir Miquel Queralt, del bar restaurant Nyam Nyam. “A Alemanya han rebaixat impostos i aquí de moment no, és necessari, però nosaltres esperarem a la fase 2 per reobrir i atendre a l’interior”, va assegurar Jordi Panadés, del restaurant La Granja. Per la seua part, Fidel Andreu, del Cantamanyanes i La Capital, critica que encara no els hagin dit res respecte a les taxes i afegeix que “ampliar terrasses serà necessari per mantenir la distància de seguretat”.

Canvi normatiu per permetre l’ampliació El tinent d’alcalde, Toni Postius, va anunciar dilluns que facilitaran l’ampliació de les terrasses per disposar de més taules, ja que a la fase 1 només les podran tenir amb un 50% d’aforament. “Ens han assegurat que modificaran la normativa en aquest sentit sempre que es respectin les distàncies de seguretat entre els clients”, va manifestar Natàlia Rubio. No obstant, alguns hotelers van precisar que malgrat que hi hagi una ampliació no obriran els negocis fins que puguin atendre dins dels establiments perquè no els surt a compte fer-ho abans.

tracking