SEGRE

La UdL elabora tres mapes relacionats amb la proposta de desconfinament de Catalunya

Els límits sanitaris són diferents als comarcals

Mapa dels nivells de risc i fases de desconfinament.

La UdL elabora tres mapes relacionats amb la proposta de desconfinament de CatalunyaServei Cientificotècnic de Cartografia i SIG de la UdL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei cientificotècnic de cartografia i SIG (sistemes d'informació geogràfica) de la Universitat de Lleida (UdL) ha elaborat tres mapes relacionats amb la proposta de desconfinament de Catalunya feta pel govern català. Els han posat a disposició de qualsevol persona, ja sigui per a consulta, estudi o per a ser reproduïts, sempre i quan se citi correctament l'autoria.

Segons explica el personal tècnic del servei, els darrers dies han aparegut als mitjans de comunicació mapes erronis que barrejaven límits comarcals, vegueries, amb la regions sanitàries, com ara la de Catalunya central i la possible divisió en tres de la regió sanitària de Barcelona. És per això que s'han decidit a posar a disposició aquests mapes que poden ajudar en la comprensió de la proposta de desconfinament i com afectaria els diferents territoris catalans, en cas que el govern de l'Estat espanyol en donés el vistiplau.

Així, el web del servei de Cartografia i SIG de la UdL presenta tres mapes relacionats amb aquesta temàtica. Un del nivell de risc i de la proposta del Departament de Salut de les fases de desconfinament per àmbits de gestió. Un altre dels àmbits de gestió de la 'desescalada' de la COVID-19 on es proposa dividir la regió sanitària de Barcelona en tres. I un darrer, el mapa de les regions i sectors sanitaris a Catalunya vigent des del 5 de maig de 2005.

"El mapa sanitari és diferent al mapa comarcal per tant no es pot fer servir aquest darrer per referir-nos a la 'desescalada', ja que aquesta es basa en el mapa sanitari i no en el comarcal", explica Josep Ramon Mòdol, un dels autors dels mapes.

Mòdol ja va elaborar un mapa sobre la COVID-19, en concret sobre els tests positius a inicis del mes d'abril, amb la voluntat de fer difusió de les dades disponibles en aquell moment. El geògraf anuncia que el servei de cartografia i SIG de la UdL està treballant amb nous mapes relacionats amb la pandèmia.

ELS MAPES:

Nivell de risc i proposta de la Generalitat de fases de desconfinament per àmbits de gestió de la desescalada del COVID-19

Àmbits de gestió de la desescalada del COVID-19

Mapa de regions sanitàries

 
tracking