SEGRE

BARRIS TELECOMUNICACIONS

Polèmica per la instal·lació d'una antena de telefonia a Ronda

La comunitat de veïns diu que l’empresa no els ha demanat permís i preveu una denúncia col·lectiva || La companyia assegura que la Paeria li ha donat autorització

Un operari recull el material per muntar l’antena.

Un operari recull el material per muntar l’antena.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La instal·lació d’una antena de telefonia mòbil al terrat de l’edifici del número 63 del passeig de Ronda ha provocat una polèmica entre la companyia Movistar i els veïns. Segons va explicar Santiago Lanaspa, president de la comunitat del número 63 de passeig de Ronda, al costat de l’hotel NH i l’hipermercat Carrefour, “ahir van començar a instal·lar una antena al terrat del nostre edifici sense que la companyia ni l’ajuntament hagin consultat els veïns, l’estan col·locant sense tenir permís”.

Aquest fet va provocar que els veïns avisessin la Guàrdia Urbana perquè paralitzés els treballs. “Els vam avisar i al principi van ordenar als operaris que paressin, però més tard van dir que l’ajuntament n’havia autoritzat la instal·lació, tot i que a nosaltres no ens n’havia dit res, quan en una actuació d’aquest tipus se’ns hauria de consultar”, va lamentar Lanaspa. Un altre membre de la comunitat de veïns va assegurar que “hem parlat amb responsables de l’hotel i de l’hipermercat i prepararem una denúncia col·lectiva contra la instal·lació de l’antena, l’han dut a terme amb molt secretisme i sense comptar amb nosaltres”.

L’ajuntament afirma que no té potestat per vetar-ne la instal·lació, que depèn d’una llei estatal

Fonts de la companyia Movistar van assegurar per la seua part que la instal·lació d’aquesta antena, que servirà per millorar la cobertura de la zona, “compta amb tots els permisos i l’ajuntament ha autoritzat la seua instal·lació”. Van recalcar que la col·locació de l’antena va a càrrec d’una empresa externa, Telxius, i que “la pot fer servir qualsevol operador que ho necessiti”. Per la seua part, un portaveu municipal va precisar que la Paeria “no ha de donar cap tipus de permís” per a la instal·lació de l’antena, ja que “la llei estatal determina que només s’ha d’informar els ajuntaments de la col·locació”. Així, va incidir que “no tenim capacitat per vetar la seua instal·lació”.

Un operari recull el material per muntar l’antena.

Un operari recull el material per muntar l’antena.AMADO FORROLLA

tracking