x
Català Castellà
Registra’t | Iniciar sessió Registra’t Iniciar sessió
Menú Buscar
Cercador de l’Hemeroteca
Segre Segre Premium

ESNOTICIA

Segon dia seguit sense cap defunció a Lleida i les altes hospitalàries superen les mil

Actualitzada 09/05/2020 a les 10:09

L’hospital de Tremp queda lliure de contagiats i els ingressats són 77, la majoria a l’Arnau || Salut constata que els homes hospitalitzats tenen un 62 per cent més possibilitats de morir que les dones

Una pacient ingressada a l’Arnau en una videotrucada amb els familiars.

Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.

© Una pacient ingressada a l'Arnau en una videotrucada amb els familiars.

ICS LLEIDA

Segon dia consecutiu amb bones notícies per a la província de Lleida. I és que ahir no hi va haver cap mort per coronavirus, igual que dimecres. Aquest fet confirma la bona evolució dels últims dies, després que diumenge i dijous de la setmana passada tampoc es registressin defuncions, i les persones que han perdut la vida des de l’inici de la pandèmia es mantenen en 227. Tot i així, Salut va confirmar 23 casos nous, amb un total de 2.296 positius i 221 casos més sospitosos, cosa que eleva la xifra als 7.612. A més, la província va superar les mil altes hospitalàries a l’arribar a les 1.001, després de les 37 d’ahir.

D’altra banda, segueixen ingressades 77 persones, de les quals catorze són a l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova, mentre que al de Tremp ahir a la tarda ja no hi havia cap hospitalitzat per coronavirus.

 


La insuficiència renal crònica, la cardíaca i la diabetis són factors de risc de mort

 

D’altra banda, els homes hospitalitzats pel Covid-19 tenen un 62% més de possibilitats de morir que les dones. Així ho constata un estudi de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), en el qual revela que l’edat, el sexe i la comorbiditat (tenir més d’una patologia) són els principals factors associats a l’hospitalització o a un pitjor pronòstic. Respecte a l’edat, hi ha una probabilitat tres vegades més elevada d’ingrés a partir dels 65 anys respecte als de 15 a 44 anys.

Un altre factor és el de presentar una elevada càrrega de morbiditat (malaltia), amb una probabilitat de ser hospitalitzat de gairebé cinc vegades la de la població amb risc basal, mentre que els homes tenen un 55% més de probabilitat d’ingressar que les dones. Entre les patologies específiques amb més risc, cal destacar l’obesitat (27%), la malaltia pulmonar obstructiva crònica (18%), la insuficiència cardíaca (20%) o els trastorns psiquiàtrics (11%). Respecte als principals factors associats a la mort a l’hospital, a partir dels 65 anys, la mortalitat es dispara respecte a la dels pacients ingressats de 15 a 44 anys. Així, els de 65 a 74 anys tenen vuit vegades més probabilitat de morir; els de 75 a 84 anys, 16 vegades, i els majors de 84 fins a vint vegades. A més a més, els pacients amb un nivell de malaltia previ entre moderat i alt tenen de dos a tres vegades més probabilitat de morir.

Entre les patologies específiques, s’ha de destacar la insuficiència renal crònica (30%), la insuficiència cardíaca (26%) o la diabetis (18%). Així, el grup vulnerable seria el de majors de 65 anys que també tenen alguna d’aquestes malalties específiques.

Diarrees, mal de cap o toràcic ja són símptomes sospitosos

Les diarrees, cefalees (mal de cap intens), el dolor toràcic, la pèrdua de l’olfacte i del gust, els dolors musculars o el dolor que s’experimenta a l’empassar-se aliments ja són considerats com a símptomes de casos sospitosos de coronavirus, segons ha consensuat el ministeri de Sanitat amb les comunitats autònomes. Aquesta simptomatologia se suma a la febre, tos o sensació de falta d’aire, que fins ara s’utilitzaven per considerar cas sospitós d’infecció. Segons va manifestar Sanitat, ara cal realitzar la prova del PCR a tot aquell cas sospitós en les primeres 24 hores de presentar algun d’aquests símptomes.

Temes relacionats
Comenta el contingut

El més...
segrecom Twitter

@segrecom

Envia el teu missatge
Segre
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre