SEGRE

ESNOTICIA

Moren dos persones, 7 casos registrats i només una alta

Després dos jornades sense defuncions, les víctimes s’eleven a les 229 || Més facilitats per contactar amb el metge telemàticament

Una usuària escriu al seu metge per l’eConsulta.

Una usuària escriu al seu metge per l’eConsulta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos jornades consecutives sense cap mort a la província de Lleida per coronavirus, Salut va confirmar ahir dos defuncions més. En concret, a la regió sanitària de Lleida i un va morir en un hospital i l’altre en un domicili. Així, els òbits s’eleven als 227.

D’altra banda, només es van confirmar set casos positius de SARS-CoV-2, també al pla, després que en els últims quatre dies es registrés un repunt de contagis. Així, ja són 2.303 els infectats, mentre que els casos sospitosos van augmentar en 159, per la qual cosa 7.771 persones possiblement tenen el Covid-19, segons un metge. Finalment, només es va registrar una alta hospitalària, també a la regió sanitària de Lleida, i els que s’han curat després d’haver estat ingressats són 1.002.

D’altra banda, arran de la situació de pandèmia, Salut ha millorat la comunicació entre el metge o infermera i el pacient telemàticament. Segons va inficar Miquel Buti, de la direcció de l’Atenció Primària de l’ICS a Lleida, en la primera setmana del mes d’abril es va activar l’eConsulta (comunicació digital entre usuari i sanitari) a totes aquelles persones donades d’alta al portal de La Meva Salut (un espai digital que permet disposar d’informació personal de salut), però també s’ha creat un mètode per als que no siguin en aquesta plataforma. “L’eConsulta és un sistema de comunicació no presencial i no requereix la coincidència en el temps de professional i ciutadà. Aquesta comunicació es fa a través de missatges”, explica i afegeix que “a través d’aquest sistema es poden gestionar els Plans de Medicació, les derivacions, les peticions de proves, com analítiques, i resoldre dubtes”.

Les eConsultes van dirigides als professionals de referència amb què compta cada ciutadà, però en la situació de pandèmia actual, si un professional té l’agenda tancada, aquestes consultes es deriven a un altre professional.

“Paral·lelament, des del 18 de març vam activar l’eConsulta express, per a aquelles persones que no estan donades d’alta a La Meva Salut”, assenyala. Per activar aquest servei, s’ha de facilitar un correu electrònic i un número de telèfon mòbil, ja que s’envia al pacient un codi que ha d’introduir en un enllaç. D’aquesta manera, el sistema de l’eConsulta express queda activat.

tracking