SEGRE

DENÚNCIES INCIVISME

Queixes de veïns del Centre Històric per excés de soroll de matinada

Operaris d’Ilnet van recollir ferralla a les 3.30 hores i van alterar el descans veïnal

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del Centre Històric van denunciar ahir el soroll provocat a altes hores de la nit per diversos operaris d’Ilnet, que va impedir a molts d’ells agafar el son.

Pel que sembla, al voltant de dos quarts de quatre de la matinada es van desplaçar a l’encreuament entre els carrers Canonge González i Germanetes quatre vehicles de l’empresa concessionària del servei de neteja que “van començar a recollir escombraries, arrossegant ferralla i fent moltíssim soroll”. Expliquen que diverses persones van sortir a les finestres dels seus domicilis al no poder agafar el son i fins i tot van alertar la Guàrdia Urbana per les molèsties causades. “Creiem que van voler desfer-se de les escombraries que uns ferrovellers reuneixen en una espècie de pati interior i ho van fer a aquestes hores per evitar possibles conflictes”, asseguren els veïns, mentre destaquen que és la primera vegada que perceben aquestes molèsties. “Van estar un quart d’hora traient ferralla fins que un agent de la Guàrdia Urbana va anar al lloc i els va recriminar que estaven rebent moltes alertes pel soroll.”

Aquest diari no va aconseguir obtenir ahir la versió d’Ilnet, malgrat intentar-ho.

D’altra banda, l’obligació de quedar-se a casa a causa de les restriccions de l’estat d’alarma també ha disparat les queixes per soroll, sobretot per la música elevada i molèsties a altes hores de la nit. Des del 17 de març la Guàrdia Urbana ha comptabilitzat un total de cinquanta-sis sancions a ciutadans per causar molèsties als veïns. Des que es va iniciar l’estat d’alarma, els agents han intervingut en almenys sis festes organitzades en habitatges particulars en què també participaven persones alienes al domicili on se celebrava, fet pel qual, a més de la denúncia per incivisme, van ser multats al incomplir les mesures de confinament establertes.

Una d’aquestes últimes actuacions es va realitzar el darrer 3 de maig, quan van denunciar quatre joves en un pis del carrer València. Saltar-se el confinament pot suposar multes de 601 euros, però organitzar i participar en festes pot arribar als 10.000.

alt

Queixes de veïns del Centre Històric per excés de soroll de matinada

tracking