SEGRE

ENTITATS MEDI AMBIENT

Veïns denuncien una plaga de mosquits i mosca negra a diversos barris de la ciutat

Els dirigents veïnals asseguren que les pluges de les últimes setmanes i les males herbes han propiciat l’augment en el nombre d’insectes || Demanen a la Paeria que fumigui al més aviat possible

La canalització és un dels llocs on abunden els mosquits i les mosques negres.

La canalització és un dels llocs on abunden els mosquits i les mosques negres.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proliferació de mosquits als barris limítrofs a la canalització és una constant que es repeteix cada estiu. No obstant, diversos presidents veïnals denuncien que des de fa setmanes diversos barris pateixen “un augment considerable dels mosquits i mosca negra”. La presència massiva d’aquests insectes ha provocat que alguns ciutadans hagin hagut d’anar als CAP per les picades i els dirigents veïnals demanen a la Paeria una solució.

“Les colònies d’aquests insectes han augmentat arran de les pluges de les últimes setmanes i si vas per la canalització o carrers propers pots veure grans núvols de mosquits”, assenyala la presidenta de Cappont, Veni Ros. “És un problema a tot Lleida per la qual cosa hem demanat a la Paeria que actuï”, recalca. El seu homòleg de Pardinyes, Rafa Fernández, assegura que a més dels mosquits “tenim un problema amb la mosca negra, especialment als carrers propers al riu i a l’avinguda del Corregidor Escofet”. Segons Fernández, “el problema és que a penes s’han fet campanyes de fumigació aquest any i l’ajuntament hauria d’intervenir en l’assumpte, perquè fins i tot l’Horta ho estan patint”, lamenta.

Aquesta plaga d’insectes no només afecta els barris propers al riu, ja que en altres com el Secà o la Bordeta també estan patint picades de mosquits i mosca negra. “No sabem si és per les pluges o perquè han proliferat les males herbes a la zona, però tenim moltíssimes mosques negres al barri, fa una setmana que hem demanat a la Paeria que actuï”, explica el dirigent veïnal del Secà, José Carreiro.

Pel que fa a la Bordeta, la presidenta, Mari Carmen Guerrero, assegura que “ens consta que hi ha veïns que han hagut d’anar als ambulatoris per les picades dels mosquits i les zones més afectades són la plaça del mercat i el Parc de l’Aigua”. En aquest sentit, Guerrero opina que “els insectes han proliferat perquè no s’ha desinfectat i a causa la proliferació de la brutícia i les males herbes”. De moment, la Paeria no ha informat si té previst fer una campanya de fumigació.

D’altra banda, Guerrero va afegir que l’associació ha posat en marxa una campanya perquè els veïns no tirin les mascaretes i els guants a terra “per no contaminar ni embrutar més la ciutat”.

tracking