SEGRE

ESNOTICIA

Tercera jornada sense cap defunció en els últims quatre dies a Lleida

La xifra d’infectats segueix la baixa amb 6 més i es compten quatre noves altes

L'entrada principal a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L'entrada principal a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.Maite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província va tancar la setmana amb bones notícies després que ahir no es registrés cap mort per coronavirus. Precisament, diumenge va ser el tercer dia de la setmana passada en què no hi va haver cap víctima mortal, un registre que no s’aconseguia des del 17 de març, quan la pandèmia va començar a fuetejar el territori. Segons va informar el departament de Salut, fins ahir hi ha hagut 229 defuncions pel virus. També es va registrar una sensible baixa del nombre d’infectats, amb només sis ahir, un menys que dissabte i 17 que divendres. La xifra total de casos a la província és de 2.309.

No obstant, igual que dissabte, els nous casos van superar les altes hospitalàries, atès que només se’n van comptabilitzar quatre més, la qual cosa fa un total de 1.006 recuperats. La regió sanitària del Pirineu i Aran, que avui entra a la fase 1 del pla de desconfinament, va registrar la meitat dels nous casos de coronavirus, i acumula un total de 367 infectats. No obstant, la regió no registra cap defunció des del 18 d’abril. Paral·lelament, aproximadament un quart dels casos confirmats a la província són d’usuaris de residències per a la tercera edat, que sumen 504, i les persones d’aquest sector que han perdut la vida, 33. Així mateix, hi ha 4.036 treballadors de residències infectats de coronavirus, i el personal sanitari contagiat ascendeix fins als 9.425.

D’altra banda, a nivell estatal, el nombre de professionals sanitaris infectats amb coronavirus és de 48.046. Aquest maig, més de 8.000 professionals sanitaris han donat positiu en coronavirus a Espanya, ja que l’abril va tancar amb 39.987 contagis en aquest col·lectiu.

Pel que fa a Espanya, fins al moment s’han notificat un total de 224.390 casos confirmats de Covid-19 (únicament per prova PCR), xifra que suposa que el 21,4 per cent dels infectats són professionals sanitaris. En concret, un de cada vuit homes infectats i una de cada tres dones contagiades pertanyen a aquest col·lectiu.

Aquestes dades estan obtingudes per les comunitats autònomes, però des del Govern central adverteixen que hi podria haver més sanitaris afectats que no hagin estat apuntats com a personal sanitari.

tracking