SEGRE

Els autobusos de Lleida només permeten pagament amb targeta

Disposen de datàfons des d'aquest dimarts

El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan RaEl primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, han visitat avui un dels vehicles que ja incorpora aquestes mesures mon Castro, han visitat avui un dels vehicles que ja incorpora aquestes mesures

Els autobusos de Lleida només permeten pagament amb targetaAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La flota d'autobusos urbans de Lleida que està activa durant la fase d'alarma per l'epidèmia sanitària per la Covid-19 disposa des d'aquest dimarts de noves mesures de protecció, per tal de garantir el necessari distanciament entre els usuaris i amb el conductor.

Així, segons ha anunciat l'ajuntament, els autobusos disposen de mampares als llocs de treball dels conductors, que permeten evitar el contacte directe amb els usuaris. Això permet que els usuaris puguin tornar a accedir al vehicle per la porta davantera, en lloc de les posteriors com s'estava fent des de l'inici de l'alerta sanitària.

A més, s'han instal·lat datàfons que permetran als usuaris que no disposin de les targetes multiviatge fer el pagament dels bitllets senzills. De fet, per evitar el contacte que suposa l'ús de diners en metàl·lic, només s'admetrà el pagament amb targeta. La implantació dels datàfons als autobusos és una mesura pionera en tot l'estat espanyol i per la qual ja s'han interessat altres ciutats, per tal de poder-la implantar també al seu territori, segons explica el consistori.

El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, han visitat avui un dels vehicles que ja incorpora aquestes mesures i han destacat la importància de garantir les mesures de prevenció sanitària i epidemiològica perquè tothom que ho necessiti pugui seguir fent anar el transport públic amb normalitat.

Mascareta obligatòria i aforament limitat

D'altra banda, segueixen vigents la resta de mesures posades en marxa per la normativa estatal, com són l'obligatorietat de l'ús de mascaretes a tot el transport públic i la limitació de la capacitat dels vehicles al 50%. Actualment, els usuaris estan complint amb aquesta limitació sense incidències i també es respecten les limitacions d'ús de seients contigus, explica la Paeria.

tracking