SEGRE

L'ajuntament de Lleida recomana anar amb màniga llarga i instal·lar mosquiteres davant la proliferació de mosquits

La Paeria està actuant en zones on proliferen larves ja que, per motius sanitaris, no es poden fer fumigacions massives

La canalització és un dels llocs on abunden els mosquits i les mosques negres.

La canalització és un dels llocs on abunden els mosquits i les mosques negres.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Lleida ha anunciat que està actuant per evitar la proliferació de mosquits, enguany afavorida per una primavera amb altes temperatures i pluges abundants. La legislació, per motius sanitaris, impedeix fer fumigacions massives. Per això, la Paeria centra la seva actuació en aquells punts on es generen poblacions de larves, que són els llocs on hi ha aigua estancada com embornals o basses.

La brigada municipal, amb el suport d'una empresa especialitzada, hi aplica periòdicament un producte larvicida biològic no insecticida per eliminar les larves. Aquesta operació, que es realitza cada any més cap a l'estiu, s'ha hagut d'avançar per la calor dels darrers dies i els episodis de pluja.

D'altra banda, l'elevat cabal del Segre, tot i no permetre dur a terme el tractament contra la mosca negra que realitza la Generalitat, sí afavoreix que el corrent s'endugui les larves i, a més, els macròfits. Així mateix, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) té previst fer un desembassament important al riu que també contribuirà a l'eliminació d'aquests elements.

L'Ajuntament de Lleida recomana mesures de protecció a la ciutadania sobretot en aquells barris pròxims al riu, davant la proliferació de mosquits a causa d'una primavera calorosa i humida. En paral·lel a les actuacions de control de larves que duu a terme, aconsella la col·locació de mosquiteres a les llars així com l'ús de repel·lents i màniga llarga principalment a l'alba i a l'hora del crepuscle.

tracking