SEGRE

ESNOTICIA

L'epidèmia remet a Lleida després de 4 dies de cinc sense morts

Els hospitalitzats cauen a 71, dels quals 11 són a l’UCI

Ambulàncies aparcades ahir davant la unitat d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Ambulàncies aparcades ahir davant la unitat d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida no va registrar aquest dilluns cap mort a causa del coronavirus per segon dia consecutiu i per quarta vegada en els últims cinc, per la qual cosa les defuncions es mantenen en les 229. En els últims vuit dies, n’hi ha hagut cinc sense decessos i en les últimes vint-i-quatre hores Salut només va confirmar set casos positius, detectats a la regió sanitària de Lleida, amb la qual cosa es manté un baix nivell des de dissabte, quan n’hi va haver set, i sis diumenge. Així doncs, el total de positius és de 2.316, i es van registrar 66 casos sospitosos segons els criteris facultatius, encara que no confirmats per una prova, de manera que es va elevar la xifra a 7.936. Per la seua part, es van donar dos altes hospitalàries, per la qual cosa 1.008 persones ja s’han curat després d’haver estat hospitalitzades.

Precisament, el nombre d’ingressats per coronavirus als hospitals de Lleida continua baixant i ahir eren 71, dels quals onze continuen a l’UCI. Aquestes dades demostren que la corba de la pandèmia a la demarcació sembla que s’ha aplanat de forma substancial un mes després que els empleats no essencials tornessin a la feina i al cap de dos setmanes de la sortida al carrer de pares amb els fills, dos factors que Salut temia que causessin un rebrot. Tot i així, fonts del departament van indicar que hi ha hagut dies amb un petit repunt d’ingressos, segurament provocats per aquesta desescalada inicial. “Per exemple, el 20 i 21 d’abril van ingressar 31 i 26 persones respectivament, mentre que el 3 de maig només van ser set”, van concretar, i van manifestar que “sí que hi ha una tendència a la baixa en la corba, però encara és aviat per fer una valoració definitiva”.

Tot i així, s’ha de destacar que una desena dels setanta ingressats són a l’Hotel Nastasi, on passen el final de la malaltia o fan quarantena perquè no poden fer-la als seus domicilis. Entre els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria hi ha seixanta ingressats i els onze que estan en cures intensives són a l’Arnau. De fet, l’hospital compta amb vint-i-dos llits en cures intensives reservats per a Covid i setze per a la resta de patologies. Respecte a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, continua pràcticament lliure d’hospitalitzats per Covid-19, ja que només hi ha una persona ingressada a l’Espitau Val d’Aran. Aquestes xifres d’hospitalitzats no eren tan baixes des del 20 de març, quan n’hi havia seixanta-cinc, nou a l’UCI. Des d’aleshores, la xifra de casos greus no va deixar de pujar fins a la xifra màxima de 52 persones a l’UCI el 31 de març. L’Arnau va haver d’ocupar l’UCI destinada a pacients cardíacs crítics, a més d’adaptar més llits amb respiradors a la zona quirúrgica i de reanimació davant de la pressió assistencial.

tracking