SEGRE

ESNOTICIA

Els hospitals Arnau i Santa Maria de Lleida limiten visites a malalts i accés a les consultes

Només permeten un acompanyant per pacient ingressat sense coronavirus || Els que van a l’especialista només poden entrar al centre quan faltin 15 minuts

Les sales d’espera garanteixen el distanciament social entre els pacients.

Les sales d’espera garanteixen el distanciament social entre els pacients.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria ja han començat a recuperar l’activitat paralitzada pel coronavirus, com les consultes externes presencials, de les quals se n’han hagut de reprogramar 12.848. De fet, l’Arnau ja les va reactivar la setmana passada i el Santa Maria, ahir. Tanmateix, aquesta tornada a la nova normalitat assistencial no serà com abans i s’han establert una sèrie de normes i protocols.

Així, l’accés als dos hospitals serà per una única porta –a l’Arnau és la del vestíbul principal, i la del Santa Maria, la que és al costat de la cafeteria–, on els vehicles podran deixar o recollir el pacient. Cada usuari haurà d’anar amb mascareta i haurà de rentar-se les mans al moment d’entrar i de sortir.

Per a les consultes externes, només es podrà accedir a l’hospital quinze minuts abans de la visita i, si s’arriba amb més antelació, s’haurà d’esperar fora. Quan l’usuari pugui entrar, haurà de passar la targeta sanitària per les màquines de validació del vestíbul per accedir a la sala d’espera corresponent.

Cal tenir en compte que l’acompanyament de pacients és restringit a una sola persona i només en el cas que sigui estrictament necessari, com per exemple pacients d’edat avançada que siguin dependents, altres amb mobilitat reduïda o nens.

Una vegada a la sala d’espera cal respectar la distància de seguretat i només és possible asseure’s als seients marcats en verd.

El coronavirus també ha comportat canvis en les visites als pacients que estan hospitalitzats. Així, si es tracta d’afectats per Covid, només és possible l’accés d’un familiar en algunes situacions, segons el criteri del metge.

En el cas de pacients hospitalitzats que no siguin positius de Covid-19, es permetrà un acompanyant per pacient, preferiblement sempre la mateixa persona i seguint les indicacions generals d’accés.

Abans de la pandèmia, eren permesos dos visitants i era habitual que en algunes ocasions n’hi hagués més. Tot i així, tots dos hospitals possibiliten la comunicació entre pacients i familiars mitjançant videotrucades.

El sistema sanitari s’anirà readaptant a poc a poc, però seguirà en fase de prealerta per un possible rebrot durant el desconfinament i, per exemple, alguns especialistes continuaran fent certes visites per telèfon i a poc a poc les presencials s’aniran imposant.

tracking