SEGRE

ESNOTICIA

Crítiques en el retorn als jutjats del 30% del personal

Reclamen més material de protecció al no poder complir les distàncies

La seu de Justícia, al carrer Sant Martí, un dels punts on s’han reprès les obres.

La seu de Justícia, al carrer Sant Martí, un dels punts on s’han reprès les obres.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jutjats recuperen a poc a poc la normalitat amb la tornada del 30% de la plantilla, que ahir va recuperar les tasques de forma presencial després que durant el confinament el teletreball no hagi estat possible per falta de mitjans. El sindicat Staj va denunciar ahir que la tornada s’ha fet sense les mesures de seguretat necessàries, per la qual cosa va reclamar material de protecció per a tot el personal, al no poder complir la distància social.

“Si estem asseguts no hi ha problema, però quan ens movem no podem complir els dos metres de distància que estableix el protocol sanitari. Ens sentim desprotegits i per a actuacions que no són essencials”, van assenyalar sobre el tema fonts sindicals.

A la seu de Justícia a Lleida, a l’edifici del Canyeret i en la reforma dels jutjats de Tremp

Canvien les alarmes antiincendis, portes de les cel·les i el sistema de videovigilància

En aquest sentit, van assenyalar que ahir es van reprendre les entregues de notificacions judicials a domicili. “Set funcionaris van a cases particulars, posant-se en risc, per entregar notificacions quan els terminis estan suspesos. És una situació esperpèntica”, va denunciar.

Per aquest motiu, va sol·licitar més mesures com la instal·lació de mampares a les oficines del personal judicial, no només en consideració al públic, on ja s’han instal·lat.

Fonts del departament de Justícia van assenyalar que s’entrega als funcionaris una màscara quirúrgica al dia i dos de roba i que s’estudia la possibilitat d’instal·lar mampares a les oficines i a les sales de vistes per recuperar els judicis presencials.

S’han reprès les obres de millora, com en els serveis territorials de Justícia, on s’invertirà més de mig milió d’euros, i al Canyeret, per modernitzar el centre de transformació elèctrica. També es reprendran les reformes als jutjats de Tremp, que havien de començar quan es va establir el confinament.

Millores en els sistemes de seguretat de la presó de Lleida El departament de Justícia ha reiniciat també les obres en presons que havien quedat paralitzades per la crisi sanitària amb l’aplicació dels protocols per garantir la seguretat dels professionals de la construcció que treballen als diferents equipaments. A Lleida, a banda de reiniciar-se les obres a la seu de Justícia i en el Canyeret (on la conselleria continua amb les obres de reparació dels ascensors que van patir una avaria a començaments d’aquest any), a la presó de Ponent hi ha treballs en marxa per modernitzar els sistemes de seguretat de tot l’equipament. 

La conselleria destaca que se substituiran els grups electrògens d’emergència, les alarmes antiincendis, el sistema d’intèrfons i les portes de les cel·les. També es modernitzarà el sistema de videovigilància a la presó lleidatana, així com al Centre Educatiu El Segre per a menors. El departament assenyala que aquestes actuacions, considerades d’emergència, no s’han suspès durant el confinament. En total, Justícia té actuacions en marxa que sumen més de 20 milions d’euros en seus judicials i presons de Catalunya. Destaca la inversió de 9 milions a Quatre Camins i la construcció del Centre Obert de Tarragona, amb 9,5 milions.

La seu de Justícia, al carrer Sant Martí, un dels punts on s’han reprès les obres.

La seu de Justícia, al carrer Sant Martí, un dels punts on s’han reprès les obres.MAITE MONNÉ

tracking