SEGRE

ESNOTICIA

El Baix Segre reclama controls d'Estrangeria i regularitzacions

Reunió amb el subdelegat, que recorda que la seguretat és competència de la Generalitat || Els Mossos insten que es denunciïn les ocupacions il·legals de cases

Imatge d’una plaça de Soses precintada preventivament.

Imatge d’una plaça de Soses precintada preventivament.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes de set municipis del Baix Segre (Alcarràs, Aitona, Torres de Segre, Massalcoreig, la Granja d’Escarp, Soses i Seròs) van demanar ahir al subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, que s’incrementin els controls d’Estrangeria per evitar que sensepapers es desplacin o es quedin al seu municipi per l’“efecte crida” per treballar a la campanya de la fruita al detectar un augment d’ocupació il·legal de cases, com va informar aquest diari ahir. L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, va afirmar que “és necessari que facin aquest tipus de controls per evitar arribades massives per un efecte crida que es produeix cada any però ara cal sumar la crisi sanitària pel coronavirus”. En aquest sentit, Ezquerra va afegir que “hem insistit que facin com Portugal i regularitzin immigrants perquè puguin ser contractats”. Rosa Pujol, primera edil d’Aitona, va afegir que “cal trobar una solució per a aquestes persones”.

Per la seua part, el subdelegat va afirmar que “som conscients dels problemes que poden sorgir però cal recordar que ja es fan controls d’Estrangeria a les empreses agrícoles i que la matèria de seguretat a Catalunya és competència de la Generalitat”. En aquest sentit, Crespín va afegir que “entenc perfectament la demanda dels alcaldes i en el cas que, per exemple, els Mossos d’Esquadra ens demanin col·laboració, tant Policia Nacional com Guàrdia Civil estaran a la seua disposició”. Val a recordar, per exemple, que diumenge la Guàrdia Civil va fer un control de documentació a Fraga en el qual es va detectar més d’una vintena de persones en situació irregular.

El subdelegat afirma que està a disposició de col·laborar en l’increment de la seguretat

Per la seua part, des dels Mossos d’Esquadra van informar que, com cada any, s’ha reforçat la seguretat a la zona del Baix Segre i que, en el cas de les ocupacions il·legals, demanen als propietaris dels habitatges que interposin les denúncies corresponents per poder abordar la problemàtica.

A la Granja d’Escarp, l’ajuntament va informar dilluns que s’han detectat almenys una dotzena de casos durant les últimes setmanes. A Soses, per exemple, han evitat dos casos i a Alcarràs s’ha detectat sobreocupació en alguns habitatges.

Pendents dels tests a l’entorn del positiu a Soses

L’ajuntament de Soses estava ahir a la tarda pendent dels resultats de la proves de PCR als familiars i als contactes del treballador de la campanya de la fruita que ha donat positiu per coronavirus i que treballa en una empresa d’Alcarràs, com va informar aquest diari ahir. En total són una desena de persones que també han estat aïllades. L’alcaldessa, Sandra Marco, va explicar que “el cas està sota control i no s’ha de crear alarma”. També va recordar que “altres municipis del Baix Segre han tingut casos però fins al moment han estat molt pocs i esperem que continuï sent així”. Els alcaldes del Baix Segre exigeixen proves massives en casos amb símptomes al témer que es produeixin brots en una zona amb pocs casos. En el cas de Soses, Marco va elogiar la ràpida actuació de Salut després que es detectés diumenge aquest cas de coronavirus i va destacar la col·laboració que mantenen amb el departament, centres d’assistència primària i ajuntaments del Baix Segre, que mantenen contacte gairebé diàriament.

tracking