SEGRE

TRIBUNALS 1-O

La Fiscalia de Lleida recorrerà la sortida de la presó de Forcadell per fer voluntariat

El jutge de Vigilància Penitenciària va donar llum verda la setmana passada als permisos || La presó tarragonina en què es troba depèn del jutjat de Vigilància Penitenciària lleidatà

Forcadell va sortir per primera vegada de la presó el passat 17 de febrer.

Forcadell va sortir per primera vegada de la presó el passat 17 de febrer.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida interposarà un recurs contra la interlocutòria del jutjat de Vigilància Penitenciària número 3 en el qual aprova que Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, pugui sortir de la presó unes hores al dia per fer voluntariat i cuidar la seua mare al concedir-li l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari, com va avançar SEGRE dijous passat. A Lleida es troba la seu d’aquest jutjat, amb jurisdicció a Ponent i Tarragona.

Val a recordar que Forcadell compleix una condemna d’11 anys i mig de presó per sedició al centre Mas d’Enric de Tarragona.

La semillibertat està “justificada” ja que “reconeix el delicte sense desviacions”

Al febrer, la junta de tractament del centre va acordar les sortides de Forcadell que van ser suspeses amb l’estat d’alarma. Paral·lelament, el cas va arribar al jutjat de Vigilància de Penitenciaria, que ara ha ratificat la decisió de la junta de tractament al considerar que “ens trobem amb una interna peculiar respecte a la resta de població reclusa, la qual cosa ens situa en l’àmbit de l’excepcionalitat pròpia de la mesura. Des del punt de vista personal, presenta unes capacitats cognitives i intel·lectuals superiors a la mitjana, una formació acadèmica superior, una adaptació regimental extraordinària, col·laboradora i aglutinadora de les internes del mòdul en el qual conviu, assistint a les que presenten necessitat d’ajuda o suport. Ha mantingut una conducta penitenciària irreprotxable”.

El Ministeri Fiscal s’hi va oposar al considerar que “la pena és molt greu i el tractament que s’ha de programar no té res a veure amb el voluntariat i visita a la mare”. Tanmateix, el jutge recorda que “la penada reconeix el delicte sense desviacions, ha realitzat una anàlisi funcional i crítica de la conducta delictiva, presenta un control intern respecte a la seua responsabilitat i ha abandonat la vida política”. El jutge tampoc aprecia risc de reincidència.

D’altra banda, la junta de tractament de la presó de Lledoners també va aprovar la setmana passada ampliar els horaris de sortida del president d’ERC, Oriol Junqueras, i l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva. Podran sortir quan els seus centres de treball estiguin oberts. En canvi, Jordi Cuixart fa dies que treballa.

Ampliats els horaris de sortida de Junqueras i Romeva

El jutge també precisa a la Fiscalia que pot presentar recurs de reforma, que resoldria ell mateix, o d’apel·lació davant del Tribunal Suprem com a òrgan sentenciador, per a la qual cosa invoca la resolució de l’Audiència de Palma que va revocar la flexibilització penitenciària d’Iñaki Urdangarin. El magistrat es desmarca d’altres jutjats de Vigilància que han dictat resolucions sobre els líders independentistes, que es remeten a l’Audiència de Barcelona.

tracking