SEGRE

EDUCACIÓ CURS 2020/2021

La primera preinscripció escolar telemàtica arranca avui per a Infantil, Primària i ESO

El termini s’acaba el divendres 22 de maig i a partir del 19 també podrà fer-se de forma presencial als centres amb cita prèvia || Educació comença a repartir els equips de protecció necessaris

Un treballador del magatzem d’Educació a Piera (Anoia), amb els equips que es donaran a les escoles.

Un treballador del magatzem d’Educació a Piera (Anoia), amb els equips que es donaran a les escoles.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La preinscripció escolar a Catalunya per als ensenyaments d’Educació Infantil, Primària i ESO arranca avui i es prolongarà fins al 22 de maig de forma telemàtica, malgrat que entre el 19 i el 22 es podrà fer presencialment als centres amb cita prèvia. La preinscripció telemàtica és l’última mesura que ha pres la Generalitat davant de la pandèmia del coronavirus, eliminant així la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre i quedant substituïda pel formulari telemàtic que les famílies han d’enviar al centre triat en primera opció.

En el cas de la presentació presencial per a aquelles famílies que no disposen de mitjans la tramitació online i ho han de fer en un centre, el Govern ha estipulat que haurà d’acudir el menor nombre de persones possibles per fer les gestions, preferiblement una, recomana portar mascareta i guants i no hi podran anar persones de grups d’especial vulnerabilitat.

Les concertades denuncien que el Govern els pagarà el material de protecció per sota del cost real

La cita prèvia serà accessible des del web de cada un dels centres i des de la de la conselleria d’Educació durant les vint-i-quatre hores del dia, i cada centre determinarà el seu horari d’atenció al públic, segons les necessitats.

La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà del 27 de maig al 3 de juny en el cas del Batxillerat; del 2 al 8 de juny en els cicles de grau mitjà de FP i d’arts plàstiques i disseny, i del 10 al 17 de juny en els cicles de grau superior de FP i d’arts plàstiques i disseny.

Una vegada finalitzada la preinscripció es donarà pas a la matriculació.

Els alumnes de segon cicle d’Infantil, Primària i ESO podran formalitzar-la del 13 al 17 de juliol; el primer cicle d’Infantil, del 17 al 23 de juny; i Batxillerat, del 8 al 14 de juliol, mentre que els pendents de l’avaluació la faran del 7 al 10 de setembre, i els cicles de grau mitjà i grau superior de FP i arts plàstiques i disseny, entre l’1 i 7 de setembre.

Paral·lelament, la Generalitat ha començat a repartir lots de seguretat, que inclouran màscares, guants, gels desinfectants i mampares protectores, en els centres públics perquè puguin fer la preinscripció de forma física, mentre que en els concertats els subvencionarà el cost de cada lot adquirit.

En aquest sentit, les escoles concertades han denunciat que la quantitat que ha fixat pel Govern per cada unitat adquirida és inferior al cost real.

La UdL descarta per ara proves de selectivitat en instituts

El departament d’Empresa i el d’Educació van acordar ahir que les Proves d’Accés a la Universitat, fixades per als dies 7, 8 i 9 de juliol, es faran a les universitats i als centres de Secundària, públics i concertats, per mirar d’afavorir el compliment de les mesures de seguretat i d’higiene establertes davant de la pandèmia del coronavirus. Una decisió que de moment no està previst aplicar a Lleida, segons va explicar ahir el coordinador de la selectivitat a la UdL, Xavier Carrera.

La UdL preveu que disposarà de prou aules per acollir tots els alumnes, encara que el nombre en cada una es redueixi a la meitat. L’objectiu de la UdL és garantir que tots podran fer les proves en espais de les mateixes característiques, tenint en compte a més les altes temperatures que hi sol haver a Lleida els dies en què aquest any se celebrarà la selectivitat, gairebé un mes més tard del que és habitual.

tracking