SEGRE

ESNOTICIA

Primer mort per coronavirus a Lleida en tres dies i repunt d'infectats amb 13

Al cap de 2 jornades sense morts i pocs positius, però hi ha 33 altes || Detectats 100 brots amb més de 3 afectats en aquesta pandèmia

Una sanitària fent una prova en una residència.

Una sanitària fent una prova en una residència.DEPARTAMENTO DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida va registrar aquest dimarts un mort per coronavirus en un hospital del pla, després de dos jornades consecutives sense cap defunció, per la qual cosa ja són 230. A més, Salut va informar que hi va haver un repunt de nous casos confirmats, amb un total de tretze, el doble que els detectats cada un dels últims tres dies, per la qual cosa els encomanats s’eleven a 2.329, mentre que els casos sospitosos van augmentar en 139, amb un total de 8.075. Al contrari, hi va haver 33 altes hospitalàries, una xifra molt més elevada que les registrades des de dissabte, i en total són 1.041.

En un altre ordre, el Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida ha detectat, des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, més de 100 casos de brots epidèmics del Sars-CoV-2, cada uns dels quals ha afectat més de tres persones.

També s’han detectat altres brots en residències de gent gran i procedents de viatges de l’Imserso

Segons van explicar fonts de Salut, a part d’aquests brots, també se n’han declarat d’altres en residències de gent gran i de discapacitats i alguns en viatges de l’Imserso en què van participar persones de la província de Lleida i es van contagiar. De fet, va ser arran d’aquests viatges quan es va detectar que el coronavirus havia arribat a la demarcació, després que la primera persona que va donar positiu per Covid-19 a Lleida hagués anat a Benidorm.

Aquest Servei de Vigilància el formen tretze professionals –sis metges, sis infermers i un administratiu– i una vegada té confirmat que una o més persones d’un mateix brot tenen el Sars-CoV-2, recullen tota la informació de manera individualitzada dels afectats i, tant ells com els seus contactes propers han d’autoaïllar-se durant 14 dies.

Pel que fa a quan es detecta un brot en una residència, el Servei i professionals d’Atenció Primària de l’ICS fan un cens de residents, empleats i els seus familiars. Llavors, se’ls prenen mostres per fer PCR.

A les residències també s’han fet més de 1.200 tests ràpids serològics per determinar si les persones han passat o no el Covid-19, ja que detecten anticossos, però com que poden resultar en falsos negatius se’ls fa la PCR.

 
tracking