SEGRE

Sanitat desconeix les mesures que proposarà Educació per a la fase 2

Sanitat desconeix les mesures que proposarà Educació per a la fase 2

Sanitat desconeix les mesures que proposarà Educació per a la fase 2EFE/Moncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat que no té "clar" la proposta del Ministeri d’Educació per a les mesures a aplicar-ne al sector educatiu en la fase 2 de desescalada i que quan es faci la valoraran de forma conjunta.

Ho ha dit Simón en la seua roda de premsa diària sobre la crisi sanitària en ser preguntat sobre les mesures a aplicar en els exàmens d’accés a la Universitat, l’EBAU, que tindrà lloc a finals de juny i al juliol.

"Entenc que d’alguna manera ens demanaran opinió al Ministeri de Sanitat de les mesures que ells -Educació- proposin i quan hi hagi aquesta proposta ja que el valorarem conjuntament amb ells", ha comentat.

"No puc parlar perquè tampoc tinc clar quina proposta d’Educació va haver-hi per a la fase 2", ha recalcat.

Encara que Simón ha insistit que és un tema a tractar amb el departament d’Isabel Celaá, ha explicat que quan es fa un examen com l’EBAU es poden plantejar situacions en dos espais, a l’entrada i durant el mateix.

Ha instat a garantir les mesures de no acostament físic entre persones previ a l’entrada d’examen perquè no hi hagi risc de transmissió i també després durant l’examen.

"Des del meu punt de vista i sense ser expert en educació, però si he fet alguns exàmens, quan un fa un examen ja hi ha certa separació", ha especificat.

Simón creu que per aquesta part "no hi hauria d’haver gaire problema durant l’examen" però que un altre aspecte és "garantir" les mesures de seguretat "esperant per entrar i les aglomeracions que tots els que hem fet exàmens coneixem, previs a l’entrada".

"És una qüestió que crec que ha d’establir o que proposar el Ministeri d’Educació", ha afegit.

tracking