SEGRE

ESNOTICIA

Empresaris i comerciants de Lleida creuen un alleujament augmentar l'activitat

Els presidents de les Cambres diuen que donarà oxigen a l'economia del territori || La gran majoria de comerços que estan tancats preveuen reobrir

Vista de l’Eix Comercial de Lleida ahir a la tarda, amb alguns transeünts.

Vista de l’Eix Comercial de Lleida ahir a la tarda, amb alguns transeünts.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les patronals i associacions de comerciants del pla van celebrar ahir l’anunci de la Generalitat de proposar que Lleida passi dilluns vinent a la fase 1. Segons el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Jaume Saltó, l’anunci “és positiu, però esperàvem que el pla hagués canviat de fase dilluns passat”. Va assenyalar que “ara cal concretar en quines condicions han de reobrir els comerços i empreses i també decidir com ho faran les terrasses i si hi haurà una reducció de taxes”. Així mateix, Saltó va dir que “moltes empreses aprofitaran el canvi de fase per començar a tornar al treball presencial, però els que tinguin fills a càrrec continuaran teletreballant”.

Per la seua part, el president de la Cambra de Tàrrega, Carles Giribet, va dir que entrar en la fase 1 “donarà una mica d’oxigen als negocis del territori”. Va explicar que suposarà una “posada a punt, és a dir, estem molt lluny de la normalitat”. Si bé entén que s’ha de prioritzar la salut de les persones, critica el sistema d’ordenació de la desescalada, “ja que molts nuclis que podrien estar en la fase 2 o 3 queden supeditats a altres poblacions més afectades pel Covid”.

Saltó opina que la fase 1 suposarà que “moltes empreses tornin al treball presencial a poc a poc”

D’altra banda, el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, també va mostrar la seua satisfacció amb la proposta de canvi de fase. “Confiem que l’Estat faci cas al Govern català, però podríem haver passat de fase aquesta mateixa setmana”, va dir Llaràs.

La presidenta de la Federació de Comerç, Maria Rosa Eritja, va dir estar “molt contenta perquè vol dir que la ciutadania s’està recuperant de la pandèmia”. Al seu torn, el president de l’Eix, Llorenç González, va opinar que el canvi de fase “permetrà que vinguin a comprar veïns d’altres municipis”, mentre que el seu homòleg de la Zona Alta, Josep Bellera, ho veu “una bona notícia, però fins que no ho facin oficial no ens fiarem”.

Un 20% de botigues de l’Eix i el 90% de la Zona Alta ja han reobert

El president de l’Eix Comercial de Lleida, Llorenç González, va dir ahir que al voltant d’una cinquena part dels establiments d’aquesta artèria comercial han reobert amb servei de cita prèvia. “Hem comptabilitzat que 81 comerços han tornat a reobrir amb cita prèvia i preveiem que si canviem de fase la setmana que ve obriran la gran majoria de la resta, però amb restriccions i mesures de seguretat, esclar”, va necessitar González.

Paral·lelament, a la Zona Alta “aquesta setmana ja han obert el 90% dels comerços associats amb cita prèvia i esperem que la setmana que ve pugi al 95%”, va dir el president de l’associació, Josep Bellera.

tracking