SEGRE

Foment i Pimec exigeixen aclarir si es poden fer rebaixes

Les patronals demanen "seguretat jurídica" perquè el comerç "deixi d'estar en fals"

El carrer Sant Antoni de l'Eix Comercial de Lleida.

El carrer Sant Antoni de l'Eix Comercial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les patronals Foment i Pimec han exigit al govern espanyol que publiqui per escrit el criteri interpretatiu sobre la possibilitat de fer rebaixes, ofertes i promocions després que ahir el ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegurés que estaven prohibides tot i que l'ordre del Ministeri d'Indústria al BOE publicada dimarts assenyali que es poden dur a terme sempre i quan s'evitin aglomeracions i es guardi una distància de seguretat entre venedor i comprador. En un comunicat conjunt, tant Foment com Pimec lamenten que les declaracions del ministre "entren en profunda contradicció" amb l'ordre ministerial.

Per tot plegat, tant Foment i Pimec demanen que s'aclareixi aquest punt perquè el comerç català "deixi d'estar en fals" i es pugui "dotar se seguretat jurídica".

Segons les dues patronals, aquesta situació "no sols posa en relleu la falta d'unitat de criteri entre Ministeris sinó que alhora posa de manifest el nul diàleg practicat per part del Ministeri de Sanitat amb un sector tan important per a aquest país. A més, Foment i Pimec es queixen que es posa el comerç "en clar desavantatge" respecte la venda online". "És extremadament preocupant que es generin asimetries entre canals comercials. Tots han de poder realitzar rebaixes si es garanteixen els protocols de seguretat sanitària en la compra", afegeixen en el comunicat, en què també recorden que el comerç és "un dels sectors que està patint més" les conseqüències de la Covid-19 i que "necessita suport i facilitats per a reprendre com més aviat millor" la seva activitat.

MANIFEST DEL COMERÇ:

tracking