SEGRE

ESNOTICIA

La presó de Lleida ha registrat deu positius per Covid-19, nou de funcionaris

Balanç en el que va de pandèmia

Imatge d’arxiu de la presó de Lleida.

Imatge d’arxiu de la presó de Lleida.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un total de nou funcionaris i un intern del Centre Penitenciari Ponent han donat positiu per Covid-19 en el que va de pandèmia, segons les dades de les quals disposava ahir el departament de Justícia. L’únic positiu d’un intern és el que va transcendir a finals d’abril en el mòdul d’ingressos i que va provocar que tres dels funcionaris es neguessin a sortir, encara que al final van desistir. Finalment, es van fer tests a dotze funcionaris i a dos interns que van ser aïllats i les proves dels quals han donat negatiu. D’aquesta forma, el balanç fins a la data és de deu positius, nou dels quals de funcionaris. Dos ja han rebut l’alta, segons Justícia. Tanmateix, desenes de funcionaris estan de baixa al ser població de risc o tenir justificació com el cas de ser família monoparental.

D’altra banda, els reclusos de les presons espanyoles (tret dels de Catalunya perquè les competències són de la Generalitat) recuperaran des d’avui els permisos de sortides de les presons i les comunicacions en locutori, segons recull una ordre firmada pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, publicada abans-d’ahir pel BOE.

Els dotze funcionaris del mòdul d’ingressos, on un reclús va ser positiu, han donat negatiu

Així, els interns classificats en tercer grau o que tinguin aplicat el règim de flexibilitat i es trobin destinats en centres d’inserció social, seccions obertes o centres ordinaris, podran continuar sortint per a la realització de les activitats. Això sí, hauran de respectar les recomanacions i obligacions dictades per les autoritats sanitàries.

Des del departament de Justícia van informar ahir que a Catalunya de moment no es durà encara a terme aquesta mesura però no descarten que es produeixin novetats en els propers dies.

tracking