SEGRE

ENSENYAMENT CURS

Els directors de centres són reticents a reobrir les aules en les últimes setmanes del curs

Creuen que només és viable per a qüestions molt puntuals, com atenció gairebé individualitzada a alguns alumnes || La combinació de classe presencial i telemàtica, l'escenari més probable per al vinent

Arranquen les obres per al nou accés per a l’Escola Alba - Les obres per construir un pas subterrani d’accés a l’Escola Alba sota la carretera de Corbins van començar ahir. Serviran perquè l’accés al centre sigui més segur, arran de l ...

Arranquen les obres per al nou accés per a l’Escola Alba - Les obres per construir un pas subterrani d’accés a l’Escola Alba sota la carretera de Corbins van començar ahir. Serviran perquè l’accés al centre sigui més segur, arran de l ...ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“L’opinió majoritària entre els directors de Secundària és que, si ja hem donat la formació essencial d’aquest curs als nostres alumnes, per què cal córrer riscos reobrint les aules al juny?” Així va explicar ahir a aquest diari un director d’institut el que pensen bona part dels seus homòlegs. Un altre ho va corroborar. “Està clar que els alumnes hauran de venir en algun moment a recollir les coses que tenen a les taquilles, però no sé si es podrà fer una mica més enllà d’això i d’alguna pràctica a FP o una atenció específica per a alumnes que preparin la selectivitat”, va indicar.

Per la seua part, una directora de Primària va destacar que “ningú d’Educació ens ha dit res per obrir el dia 1 de juny”. “Farem el que ens digui, però veig difícil fer una mica més que no sigui una cosa puntual per als alumnes que acaben Primària”, va afegir.

L’escola concertada tampoc és gaire més optimista. “Veig gairebé impossible que els més petits, que sempre estan en contacte entre ells, puguin tornar el mes que falta. En el cas dels grans és una altra cosa, fins i tot ens sabria greu que els que acaben Batxillerat i ESO no puguin acomiadar-se, però ara tot és molt eteri”, va manifestar el responsable d’un centre.

Ahir, ministeri d’Educació i comunitats autonòmiques van acordar en una reunió que serà cada comunitat la que decideixi què fan els seus centres en el que queda de curs.

A Catalunya, el conseller Bargalló va anunciar la setmana passada que vol obrir-los el dia 1 per a alumnes que acudeixin voluntàriament.

Pel que fa al curs que ve, ministeri i autonomies estudien com a escenari més probable que sigui necessari mantenir una distància sanitària, la qual cosa obligaria a reduir el nombre d’alumnes per grup i combinar classes presencials amb telemàtiques, a més d’adoptar mesures de seguretat sanitària a les aules. No obstant, tampoc descarten que finalment sigui possible tots els alumnes puguin estar en els centres o bé el contrari, que hi hagi un nou rebrot de la pandèmia que obligui a tancar-los de nou.

Més de 1.800 preinscripcions a Lleida el primer dia Els serveis territorials de Lleida van registrar un total de 1.829 sol·licituds dimecres, el primer dia per a la preinscripció escolar telemàtica El termini per a la preinscripció continua obert fins al 22 de maig i del 19 al 22 de maig serà possible fer-la presencialment en els centres si s’ha demanat cita prèvia. A nivell català, dimecres es van registrar 41.200 sol·licituds.

D’altra banda, Educació va informar ahir que ha nomenat 329 docents substituts des del 24 d’abril, Las substitucions cobertes per via telemàtica han estat 167 el 24 d’abril, 90 en els nomenaments del 30 d’abril i 72 en els del 7 de maig.

tracking