SEGRE

La Paeria demana a la Generalitat poder revisar i fer el manteniment a tots els col·legis públics de la ciutat

La Paeria demana a la Generalitat poder revisar i fer el manteniment a tots els col·legis públics de la ciutat

La Paeria demana a la Generalitat poder revisar i fer el manteniment a tots els col·legis públics de la ciutatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Lleida ha demanat a la Generalitat autorització per poder accedir a tots els centres públics d'ensenyament infantil i primari de la ciutat per realitzar el manteniment dels edificis. Així ho ha anunciat la regidora d'Educació, Sandra Castro, després de visitar aquest matí el Col·legi Mirasan, on aquest dissabte s'ha esfondrat el sostre del pavelló poliesportiu del centre concertat. La regidora ha explicat que el Procicat (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) no ha autoritzat fins fa tres setmanes l'accés als recintes educatius. Ha estat a partir d'aquest moment que la Paeria ha pogut demanar permís per a realitzar tasques puntuals de manteniment, que ara es generalitzaran a tots els centres públics.

L'esfondrament d'aquest dissabte, així com el tancament dels centres educatius des de fa més de dos mesos i la possibilitat que ja no tornin a obrir aquest curs, fa que des de la regidoria es mostrin "preocupats" pel deteriorament que aquests puguin haver patit.Així mateix, des de la Paeria han indicat que l'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, ja s'ha posat en contacte amb els responsables de la conselleria, per tal d'agilitzar els tràmits que ara ha iniciat la regidoria d'Educació davant els serveis territorials de Lleida.S

egons han afegit, l'esfondrament de la teulada del pavelló del col·legi Mirasan ha afectat un 70 per cent de la coberta, per la qual cosa els Bombers i la Guàrdia Urbana han precintat l'accés a la instal·lació, fins que no es realitzin les tasques d'arranjament, que el centre concertat té previst iniciar al més aviat possible per poder-lo utilitzar el pròxim curs. En aquest sentit, la regidora Sandra Castro ha manifestat a la direcció del centre el "suport" de l'ajuntament i la "disposició" a col·laborar en aquells assumptes que pugui ser competent.

tracking