SEGRE

Lleida recupera el mercat dels dijous del Camp d'Esports

A partir del 21 de maig s'hi podrà tornar a vendre fruita, verdura, planter i flors

Mercat dels dijous del Camp d'Esports

Mercat dels dijous del Camp d'EsportsAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida recupera el mercat setmanal a l'aire lliure dels dijous del Camp d'Esports i, a partir del 21 de maig, s'hi podrà tornar a vendre fruita, verdura, planter i flors, segons ha informat la Paeria. D'aquesta manera, es consolida la progressiva normalització dels espais de venda ambulant a la capital del Segrià, després de la represa el 2 de maig del mercat dels dissabtes del Barris Nord. La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha explicat que aquesta decisió s'ha pres coincidint amb l'entrada de Lleida en la fase 1 del desconfinament, atenent així les peticions de paradistes i veïns per tal de recuperar l'activitat d'aquest mercat.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Lleida, a més de respectar la normativa de prevenció de Salut Pública per evitar la propagació de la covid-19, suma el mercat del Camp d'Esports com a element de dinamització per la venda ambulant de fruita, verdura, planter i flor i reforça un altre punt estratègic pel comerç de productes de primera necessitat, frescos i de proximitat.Tal com s'ha fet en les successives edicions del mercat del Barris Nord, la Paeria, a través de la Regidoria de Consum, Comerç i Mercats, treballa en l'activació dels protocols de seguretat a la zona de Camp d'Esports. Per aquest motiu, marcarà i senyalitzarà tot l'espai, perquè les parades tinguin ubicacions a una distància concreta i es garanteixi la seguretat, tant dels clients com dels mateixos paradistes.

L'Ajuntament de Lleida recorda que qualsevol persona que participi com a paradista o comprador en el mercadet del dijous, a partir del dia 21, haurà de complir rigorosament les mesures establertes en el protocol de seguretat, tal com es dictamina pels usuaris de l'altre mercat ambulant, els dissabtes, al Barris Nord.Així, totes les persones que manipulin aliments hauran d'usar guants i mascareta. S'hauran de fer un control rigorós de les cues per tal d'evitar aglomeracions i garantir que es respecta la distància de seguretat de dos metres entre persones. Així mateix, només hi haurà una única cua per parada. A la vegada, des de la Paeria es recomana el pagament es faci amb targeta de crèdit. Els compradors no podran tocar cap producte amb les mans i hauran de ser els paradistes qui els subministrin els aliments. Totes les parades hauran de vetllar i fer complir les normes d'higiene general i seguir les indicacions que els donarà el personal de la Regidoria de Mercats. Tanmateix, els paradistes hauran d'evitar l'acumulació de brossa i, un cop acabat el mercat, deixar els residus en els contenidors habilitats. Els vigilants de Mercats comprovaran el compliment estricte de la normativa i, en cas de detectar el contrari, ho denunciaran o avisaran els cossos de seguretat.La Paeria de Lleida a decidir suspendre el març passat la celebració dels mercats del Camp d'Esports i del Barris Nord amb motiu de la situació d'emergència sanitària per la covid-19.

tracking