SEGRE

ESNOTICIA

Les botigues obren en massa i les terrasses menys, amb una bona afluència de clients

Els lleidatans del pla esperaven amb ganes l'estrena de la fase 1 de la desescalada, atesa l'afluència de clients que es van registrar a les zones comercials, on la majoria de botigues van obrir per primer dia sense necessitat de cita prèvia. Les terrasses també podien obrir amb limitacions, però només ho van fer un 20 per cent.

L’Eix Comercial de Lleida, on ahir van obrir la majoria de botigues, molt freqüentat.

L’Eix Comercial de Lleida, on ahir van obrir la majoria de botigues, molt freqüentat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després del revés que va suposar per a la regió sanitària de Lleida no passar a la fase 1 la setmana passada (a la província només hi va arribar l’Alt Pirineu i Aran), els lleidatans del pla esperaven amb ganes que arribés ahir, els comerciants per obrir les botigues sense necessitat de cita prèvia però amb mesures de seguretat per la pandèmia del Covid-19, i els consumidors per tornar a anar de compres sense necessitat de trucar primer a la botiga per demanar hora. En canvi, molts hotelers van preferir mantenir sense servei les terrasses, malgrat poder tornar a obrir-les amb una ocupació del 50% i distància de seguretat entre les taules, en què hi pot haver fins a 10 persones. En canvi, les que van obrir, generalment les més grans, van estar d’allò més freqüentades, en una jornada amb un sol radiant i temperatures gairebé estiuenques que decididament convidaven a fer un beure en una terrassa.

El sector comercial va obrir de manera generalitzada a la capital, sobretot a l’Eix Comercial i la Zona Alta, on pocs establiments van estar tancats. El pas de fase permet obrir els comerços de fins a 400 metres quadrats, encara que amb un 30% de l’aforament i proporcionant mesures de prevenció als clients com gel hidroalcohòlic, mascaretes i guants. Els establiments més grans també poden obrir sempre que limitin la superfície de venda a 400 metres. Als barris l’obertura va ser del 80%, excepte al de l’Escorxador, que es va quedar en el 60%, segons Pimec Comerç, mentre que la Federació de Comerç va estimar que en el conjunt del pla van obrir entre un 80% i un 90% dels establiments.

Hi va haver més terrasses obertes en altres municipis que a la capital, i a Mollerussa van ser el 80%

Pel que fa a comarques, es van sumar a la reobertura la gran majoria dels establiments, mentre que les entitats de comerciants de diverses capitals del pla emprenen ja campanyes de promoció per reactivar l’economia.

Respecte a les terrasses, la Paeria de Lleida va afirmar que a la capital van obrir només un 20% de bars, una seixantena. De fet, es tracta del mateix percentatge que en el conjunt de la província, segons la Federacaión d’Hostaleria, a causa de les limitacions d’ocupació, que provoquen que puguin atendre menys clients i, per tant, generin menys negoci. No obstant, s’espera que se’n vagin incorporant més al llarg d’aquesta primera setmana.

Fora de la capital, la reobertura de les terrasses a les capitals de comarca i els principals municipis va ser molt més massiva. En aquest sentit, en algunes ciutats com Mollerussa el 80% de les cafeteries amb terrassa van tornar a obrir les portes ahir després de dos mesos tancades. Per la seua banda, el turisme afronta la reobertura al ralentí a l’espera que es permeti més mobilitat, i els caçadors i pescadors van poder tornar a practicar aquests esports.

L’Eix Comercial de Lleida, on ahir van obrir la majoria de botigues, molt freqüentat.

L’Eix Comercial de Lleida, on ahir van obrir la majoria de botigues, molt freqüentat.MAITE MONNÉ

tracking