SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per amenaçar la veïna amb una escopeta a Lleida

Nou mesos de presó i dos anys d'allunyament de la víctima || L'home va disparar a l'aire amb l'arma per atemorir-la

Imatge dels jutjats de Lleida.

Imatge dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a nou mesos de presó un home per amenaçar la seua veïna amb una escopeta. A banda de la pena de presó, el tribunal li imposa durant dos anys una ordre d’allunyament de 50 metres i la prohibició de comunicar-se amb la víctima, que haurà d’indemnitzar amb 2.000 euros pels danys morals ocasionats.

L’Audiència ratifica la sentència del jutjat Penal número 1 i desestima el recurs presentat per la defensa de l’acusat, que va al·legar que no ha quedat provat que amenacés la dona, que els testimonis no diuen la veritat, que es deu a l’enemistat que mantenen i que no es trobava al seu domicili en la data en la qual es van denunciar les amenaces, entre altres arguments.

El tribunal recorda a l’acusat que el dia del judici va canviar de versió exculpatòria

Els fets van tenir lloc a les 21.00 hores del 3 de juliol del 2017 i tant el jutjat Penal com ara l’Audiència diuen que l’acusat, “amb ànim d’atemorir la seua veïna, va efectuar un tret a l’aire amb una escopeta, mentre la mirava de forma desafiadora, quan aquesta es trobava a escassa distància de l’acusat al jardí de casa seua, limítrof amb la de l’acusat, aconseguint intimidar-la”.

Respecte als arguments de la defensa, el tribunal considera, una vegada ha analitzat el cas, que hi ha “material incriminatori, de singular potència acreditativa” davant la versió exculpatòria de l’acusat, que el dia del judici va declarar una “versió diferent de la que havia sostingut fins llavors, indicant que el dia dels fets no era al seu domicili perquè es trobava a Extremadura”.

En canvi, diu que la versió de la denunciant ha estat “precisa i contundent”.

Sobre el seu testimoni recorda que va explicar “com va sentir el tret i va observar l’acusat a escassos metres d’ella amb una escopeta a la mà i dirigint la mirada cap a ella, per la qual cosa va sentir por, afegint a més que els fets es van produir poc després que el seu marit denunciés l’acusat per un intent d’atropellament”. Per tot plegat, l’Audiència ratifica la sentència i el condemna a nou mesos de presó per un delicte d’amenaces. La sentència ja és ferma.

tracking