SEGRE

Instruccions a les escoles: 1 de juny, presència voluntària i grups de fins a 13 o 15 alumnes

Les llars d'infants podran obrir en fase 2, però no acollir nens de 0-1 anys, i amb un màxim de 5 infants per espai

Preinscripció presencial amb mampares i mascaretes a l’institut Josep Lladonosa de Pardinyes.

Preinscripció presencial amb mampares i mascaretes a l’institut Josep Lladonosa de Pardinyes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les instruccions que el departament d'Educació ha enviat aquest dimecres al centres escolars per a la reobertura en fase 2, i a la qual ha tingut accés SEGRE, indiquen que llars d'infants podran obrir, però no acollir nens de 0-1 anys, i amb un màxim de 5 infants per espai, complint les mesures protecció. El pla d'obertura de centres del Departament d'Educació  estableix que l'aplicació "s'ha d'adequar a la progressivitat de l'arribada de la fase 2 a cada territori" i afegeix que els que ho puguin fer dilluns vinent –Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu i Aran– hauran de preparar l'obertura per a l'1 de juny "sempre a partir d'una gradualitat en l'inici d'activitats".

En les escoles la presència dels alumnes de sisè de Primària serà voluntària per a acompanyament personalitzat en grups de 13 com a màxim.

També es preveu com a mesura excepcional l'atenció personalitzada del tutor a l'alumne en qualsevol curs amb cita prèvia i acció tutorial en qualsevol curs quan es cregui necessari, amb grups de màxim de 13 alumnes i de forma excepcional i no continuada.

Les instruccions d'Educació contemplen acollida en un espai específic per alumnes d'Infantil de 3-6 anys els pares dels quals treballen presencialment, també amb un màxim de 13 alumnes.

A Secundària es preveu atenció educativa presencial a quart d'ESO, segon de Batxillerat y segon de cicles d'FP en grups de 15 com a màxim. També, com a Primària, atenció personalitzada del tutor a l'alumne en qualsevol curs de forma no continuada i excepcional.

Les instruccions d'Educació confirmen per al pròxim curs escolar grups d'un màxim de 13 alumnes per aula a Infantil i Primària i de 15 a Secundària.

El departament d’Educació va notificar ahir dimarts als centres de Lleida i la resta de Catalunya que “quan s’arribi a la fase 2 de desconfinament”, sense concretar data, “tots reobriran per atendre presencialment el seu alumnat”. Això suposa que les escoles i instituts de l’Alt Pirineu i Aran hauran de tornar a obrir ja dilluns vinent, quan previsiblement passaran a la fase 2, mentre que als del pla els tocarà el torn l’1 de juny.

En la notificació d’ahir s’especifica que, en virtut del principi d’autonomia de centres, cadascun haurà de decidir com aplica les directrius notificades aquest dimecres, plantejaments que els directors de les escoles i instituts no veuen gaire clar. Per aquest motiu, tenen previst estudiar-les i prendre una posició unitària perquè tots els centres apliquin les directrius de la mateixa manera, encara que tenint en compte possibles singularitats.

tracking