SEGRE

ESNOTICIA

Primers tests als sensesostre del Barri Antic, a l'espera que obri el pavelló de la Fira

El SEM efectua proves PCR entre temporers que dormen al carrer en una carpa medicalitzada a la plaça del Dipòsit || El recinte de la Fira acollirà els treballadors de la fruita a partir del juny

Alguns dels professionals sanitaris del SEM preparant-se abans de fer els tests, ahir.

Alguns dels professionals sanitaris del SEM preparant-se abans de fer els tests, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una carpa medicalitzada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) situada a la plaça del Dipòsit de Lleida va servir ahir per fer els primers tests per detectar el Covid-19 entre els temporers de la fruita que dormen als carrers del Centre Històric de la ciutat.

Sota unes fortes mesures de protecció sanitària, els professionals van prendre la temperatura de les persones sense sostre que es van atansar fins allà i els van fer les proves PCR. En aquest sentit, estava previst que es fessin el test, de manera voluntària, al voltant d’un centenar de temporers que haurien de rebre el seu diagnòstic durant el dia d’avui.

Així, la Paeria allotjarà les persones que donin positiu a l’hotel Rambla, on seran tractades i aïllades, mentre que les que donin negatiu seran traslladades al pavelló Agnès Gregori, al barri de Balàfia.

Així mateix, la gerent dels serveis territorials de Salut, Divina Farreny, va anunciar que al juny s’incorporaran sis nous mediadors per garantir “que els temporers entenguin i respectin” les mesures de seguretat contra el coronavirus i no va descartar fer noves campanyes de cribratge com la de la plaça del Dipòsit en altres municipis i assentaments de Ponent “en funció de les necessitats que anem detectant. L’objectiu és garantir tant la seguretat dels treballadors com la de la resta de la ciutadania”.

Per la seua part, la tinent d’alcalde de l’ajuntament de Lleida Jordina Freixanet va informar, en el marc del pla d’atenció als temporers d’aquest any, que a partir del pròxim 1 de juny el pavelló numero 3 de Fira de Lleida acollirà totes les persones que vinguin a treballar durant la campanya de la fruita en lloc de l’Agnès Gregori.

“Aquesta nova ubicació compta amb més places (150 en total) i se’ls oferirà mòduls individuals de dutxes, bugaderia, esmorzar, sopar i lloc on guardar les seues maletes. A més, també estarà instal·lada allà l’oficina d’atenció, que s’encarregarà d’informar-les i assessorar-los a l’hora de trobar feina.”

D’altra banda, la Plataforma Fruita amb Justícia Social va lamentar ahir que l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, negués que la Guàrdia Urbana denunciés els seus activistes durant la protesta a favor dels drets dels temporers de diumenge.

tracking