SEGRE

COMERÇ URBANISME

Unipreus preveu un local comercial de 2.000 metres quadrats i pisos a Blondel

Al solar de l'antic convent dels Mercedaris, que dóna a Sant Antoni

Imatge virtual del futur edifici a la façana que dóna a Blondel, al costat de la casa Morera o La Lira.

Imatge virtual del futur edifici a la façana que dóna a Blondel, al costat de la casa Morera o La Lira.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió municipal d’Urbanisme aprovarà avui amb tota probabilitat el pla de millora urbana del solar del número 94 de l’avinguda Blondel i del 33 de Sant Antoni, que preveu un edifici que combinarà l’ús residencial i el comercial. Fonts municipals van informar que el pla reserva una superfície de 2.000 metres quadrats per a comerç i uns altres 2.800 per a habitatges.

Aquesta finca acollia l’antic convent dels Mercedaris, que va ser enderrocat el 2001, i es troba en desús des d’aleshores. La seua propietat és del grup Unipreus. Un responsable d’aquesta empresa familiar va declinar ahir donar detalls sobre aquest projecte, a l’afirmar que es troba encara en una fase molt inicial de tramitació.

Aquest solar compta amb uns mil metres quadrats de superfície i és el més gran disponible a l’Eix

De fet, poc després de dur a terme la demolició de l’antic convent fa gairebé dos dècades, l’empresa va presentar un primer pla a l’ajuntament, i el 2006 va arribar a demanar llicència municipal per construir un establiment de venda de roba i calçat, però el projecte va acabar quedant aparcat.

Aquest solar té una superfície d’uns mil metres quadrats i és el més gran disponible a tot l’Eix Comercial, al marge del que està situat a Alcalde Costa, en un extrem. A Blondel, és contigu a la Casa Morera, d’estil modernista i també coneguda com La Lira.

El grup Unipreus és una de les principals empreses del sector del comerç a Lleida. Compta amb els establiments de les ensenyes Unipreus, Wala i Prilow. La segona, a banda de a Lleida ciutat, té locals a Barcelona, Girona i Tarragona i aquest any tenia previst obrir-ne un altre a Vic. Segons consta en el seu web, dóna feina a unes 350 persones.

Programa amb Girona i França En un altre ordre, el govern va presentar ahir en la comissió de Transició Ecològica un projecte conjunt amb Girona i Perpinyà per promocionar el turisme en els entorns dels rius Segre, Ter, Fluvià i Tet, dins del programa de turisme transfronterer fluvial sostenible. L’edil Sergi Talamonte va destacar que aquest “és un turisme de característiques òptimes en temps del coronavirus”.

tracking