SEGRE

SUCCESSOS ESTAT D?ALARMA

Baixen les multes per incomplir el confinament amb la desescalada

Més avisos informatius davant l'augment de la mobilitat amb l'entrada en la fase 1

Imatge d’arxiu d’un control de la Guàrdia Urbana.

Imatge d’arxiu d’un control de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’inici de la desescalada, les multes per incomplir el confinament s’han reduït dràsticament, de forma que la Guàrdia Urbana se centrarà a avisar els ciutadans que incompleixin les mesures establertes a causa de la crisi sanitària i només es multarà en els casos més greus.

La mostra és que, durant la jornada de dimarts, la Policia Local va imposar menys de mitja dotzena de denúncies per incompliment de l’estat d’alarma, mentre que s’han incrementat els controls a establiments, sobretot terrasses, per garantir que es compleix amb el distanciament social per evitar contagis en els primers dies de la fase 1 a la capital del Segrià. Així mateix, la Urbana tampoc fa controls als vehicles, com ha estat fent des de l’inici de la crisi sanitària, ja que ha augmentat la mobilitat justificada al relaxar-se els criteris establerts per les autoritats.

Dos joves van ser sancionats per consumir marihuana en un banc del Parc sobre les Vies

També s’ha notat aquest descens en les multes imposades pels Mossos d’Esquadra, que durant la jornada de dimarts van aixecar un total de 14 actes a tota la província de Lleida, una de les xifres més baixes des del començament de l’estat d’alarma pel Covid-19. Les sancions ara són per als casos més greus d’incompliment, com la desobediència.

Entre les sancions imposades ahir per la Urbana, destaca la intervenció que es va fer a una trentena de persones que estaven fent una barbacoa al recinte de les Basses. L’actuació es va fer al migdia i es va sancionar les persones que eren al recinte ja que està prohibit aquest tipus d’activitats a la zona.

Així mateix, dos joves van ser sancionats dimarts per consumir substàncies estupefaents en un banc en el Parc sobre les Vies.

Els agents van comprovar que un d’ells, de 23 anys, portava una bosseta que contenia una substància vegetal que presumptament era marihuana. Els urbans van aixecar acta per tinença de substàncies estupefaents.

Aquest pla proposa que es puguin fer manifestacions durant la pandèmia amb un distanciament de dos metres entre els assistents, que no es facin en carrers inferiors a vint metres d’ample, portar mascaretes i sense pancartes ni objectes compartits, entre altres mesures que van ser aprovades pel comitè tècnic del Procicat.

Interior encara no té resposta al seu pla de permetre manifestacions

El pla de la conselleria d’Interior per garantir el dret a la manifestació presentat dissabte al Govern central encara no ha obtingut resposta, segons van assenyalar ahir fonts del departament. Mentrestant, el Suprem ha deixat en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la decisió sobre els recursos de Vox contra l’acord del ministeri de l’Interior de prohibir les manifestacions contra el Govern central convocades per al 23 de maig.

tracking