SEGRE

Catalunya planteja demanar espais a les empreses per obrir classes

Imatge d'arxiu d'una aula buida.

Imatge d'arxiu d'una aula buida.Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat aquest dijous que no descarta demanar a empreses privades la cessió d’espais per adaptar-los com a centre escolar a fi que és garanteixin les mesures sanitàries derivades de la Covid per a professorat i alumnat a partir de setembre. En resposta a diverses preguntes de diputats de Ciutadans, Catalunya en Comú Podem i el subgrup de la CUP al Parlament, Bargalló ha assenyalat: "si s’han pogut aconseguir llits d’ucis, també hem de ser capaços d’aconseguir més espais per a educació".

El conseller ha apuntat que s’ha reunit, entre altres agents, amb la Cambra de Comerç de Barcelona, i que no descarta demanar al món empresarial "que cedeixi espais". "Hem de tenir espais", ha recalcat Bargalló, qui ha destacat que si fins ara la Covid ha marcat una emergència sanitària, "a partir de setembre tothom s’haurà de bolcar en l’emergència educativa".

Els diputats de l’oposició, que es reuniran amb el conseller i la resta de partits parlamentaris aquest divendres, han traslladat a Bargalló les seues "incerteses" sobre el pla de reobertura d’algunes escoles en fase 2 i el seu full de ruta de cara a l’inici de curs al setembre.

El conseller ha assenyalat que caldrà fer un "diagnòstic" d’aquestes incerteses una vegada acabi la preinscripció escolar i es vagin succeint els esdeveniments.

tracking