SEGRE

ESNOTICIA

Cinquanta pacients amb Covid-19 donats d'alta a l'Arnau de Lleida han reingressat en un mes

Per efectes secundaris de la infecció, com una trombosi pulmonar, o bé per patologies prèvies

L'entrada principal a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L'entrada principal a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.Maite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 53 pacients que havien estat donats d’alta a l’hospital Arnau de Vilanova per Covid-19 han tornat a reingressar en menys d’un mes, segons ha pogut saber SEGRE. Fonts sanitàries van explicar que la nova hospitalització ha estat causada per seqüeles del coronavirus o per altres patologies.

“Hi ha hagut casos de trombosi pulmonar [embús d’una part dels vasos sanguinis que porten sang pobra en oxigen des del cor fins als pulmons per oxigenar-la] com a complicació tardana de pacients ingressats i donats d’alta ja curats del virus”, van explicar en aquest sentit fonts sanitàries.

Això és el que va ocórrer a un afectat a qui ja havien donat l’alta després d’haver estat en una situació greu a l’UCI. “Vaig tenir una embòlia pulmonar. Un coàgul se me’n va anar als pulmons”, va explicar, i va afegir que “vaig notar un dolor al costat i em costava respirar i vaig estar tres dies a l’Arnau”. Va detallar que després de ser-li detectat el trombe, va millorar al rebre un tractament amb anticoagulants. “Ja surto a caminar i vaig bastant bé, però no pucfer esport ni grans esforços encara”, va assenyalar.

Altres fonts sanitàries també van explicar que “hi ha pacients que després d’haver superat el Covid-19 han hagut de reingressar per l’afectació d’altres patologies, normalment que ja patien abans de la infecció, per la qual cosa no tenen un vincle directe amb el virus”.

També ha ocorregut que pacients donats d’alta a Urgències han tornat dies després a l’empitjorar.

En concret, a l’Arnau ha passat amb 82 persones que han tornat a Urgències en menys de tres dies després que els donessin l’alta, però no han estat les úniques, ja que des de l’inici de la pandèmia han acudit a Urgències de l’Arnau per coronavirus més de 1.500 persones i s’han fet més de 1.700 atencions, per la qual cosa s'han fet més de 200 atencions a pacients que van tornar després de ser donats d'alta. En aquests dos mesos, l’hospital ha atès més de 1.900 persones per Covid-19, de les quals 1.100 van donar positiu en una prova i 800 eren sospitoses de tenir la infecció. A més, 1.150 persones han rebut l’alta, la majoria amb contagi confirmat i 370 ingressades amb símptomes compatibles amb el coronavirus.

Finalment, han mort vuitanta persones mentre estaven hospitalitzades i una desena a Urgències.

tracking