SEGRE

ESNOTICIA

Els lleidatans responen a la crida del comerç local

Els veïns aposten majoritàriament pel consum a les botigues properes || El sector obre massivament en municipis del Pirineu com Tremp o la Seu d'Urgell

Gent comprant ahir en una botiga de roba del carrer Major de la Seu d’Urgell.

Gent comprant ahir en una botiga de roba del carrer Major de la Seu d’Urgell.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comerç local ha començat a reactivar-se a les comarques de Lleida després que totes hagin sortit de la fase 0. Amb el Pirineu i el pla en fase 1, les botigues han anat obrint de forma progressiva després de constatar que els lleidatans tenen ganes de consumir a casa, i no només per la impossibilitat de moure’s fora de la regió sanitària. Davant de l’alternativa d’internet, el comerç considera que hi ha una bona resposta a la crida al consum de productes locals.

El sector del comerç de la Seu d’Urgell es va mostrar ahir “molt satisfet i il·lusionat” amb la resposta de la població, que “s’ha sensibilitzat i ha entès el missatge que vam llançar a l’inici de la fase 1 i està comprant a casa”, va dir el president de la Unió de Botiguers de la ciutat, Joan Salsas.

A Tremp les botigues petites han obert gairebé al 100% davant de la demanda dels clients, que s’han abocat a fer compres a la ciutat. Al Pont de Suert també estan oberts tots els comerços i s’ha restablert el mercat setmanal, una cosa que ha afavorit que els veïns de la comarca s’atansin al Pont per comprar, va explicar l’alcalde, Josep Antoni Troguet.

A Sort i Esterri d’Àneu fins ara només ho han fet a prop de la meitat de les botigues. L’alcalde d’Esterri, Pere Ticó, va explicar que la reobertura està sent més lenta ja que gairebé un vuitanta per cent dels clients són turistes.

Una situació semblant és la que s’ha viscut a la Val d’Aran, encara que l’alcalde de Naut Aran, César Ruiz, va explicar que “aquesta és una situació normal en aquesta època de l’any, ja que molts establiments opten per no obrir fins a finals de juny, quan arriben turistes”.

Al pla, on es va entrar en fase 1 aquest dilluns, els petits comerços han constatat un augment en el consum relacionat amb la comoditat de no haver de concertar cita prèvia. A Cervera, la presidenta dels comerciants, Montse Roig, va assegurar que “tant comerç com restauració han obert les portes amb moltes ganes de treballar i de remuntar la difícil situació”. En municipis de l’Urgell com Tàrrega, Agramunt i Bellpuig, els comerços van explicar que han treballat a “mig gas, algunes urgències, però encara no hem recuperat el ritme d’abans de la crisi”.

A Agramunt, l’ajuntament ha facilitat 5 litres de gel desinfectant a comerços i bars, informa Segre Tàrrega. Al Pla d’Urgell, a Mollerussa han obert la gran majoria dels establiments i els pobles petits no han notat una gran diferència. A les Garrigues, els comerços i altres establiments s’han omplert. Un exemple d’això són les agrobotigues, que malgrat haver triplicat la venda online ja tornen a vendre oli a bon ritme.

Al Segrià, el president del consell, David Masot, va remarcar que són els mateixos veïns els que reactiven l’economia local dels seus propis pobles.

Restaurants del Pirineu plantegen obrir els locals dilluns Alguns restaurants i bars del Pirineu ja comencen a preparar-se per poder servir menjars a l’interior dels seus locals aquest dilluns, sempre que la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran passi a la fase 2 i complint els protocols establerts, de forma que una gran part encara valora si els serà rendible fer-ho mentre no puguin rebre turistes d’altres comarques i només esperen servir treballadors. Val a recordar que, malgrat que els clients podran consumir dins dels locals en aquesta nova etapa, l’aforament estarà restringit al 30% de la seua capacitat habitual i estarà prohibit consumir a les barres.

tracking