SEGRE

URBANISME INCIDENT

Nou despreniment a l'edifici dels sindicats de Lleida

La Paeria ordena revisar-lo al caure vidres i l'Estat, l'amo, ho farà davant de l'enèsim contratemps || UGT diu que està en ruïna

Una vidriera es va desprendre de la vuitena planta de l’edifici.

Una vidriera es va desprendre de la vuitena planta de l’edifici.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estat ruïnós de l’immoble AISS, conegut com l’edifici dels sindicats o Ducados, va provocar ahir que una vidriera del vuitè pis de l’immoble es precipités a la vorera, en l’enèsim incident provocat per la mala conservació. Afortunadament la vidriera, d’un metre quadrat, no va caure a sobre de cap vianant i els bombers van acordonar part de la vorera d’avinguda de Catalunya i van supervisar que a la vuitena planta no quedés cap element que pogués caure al carrer. Aquest immoble ja fa anys que està deteriorat i l’únic sindicat que hi segueix, UGT, va demanar ahir a l’Estat i a la Paeria que hi actuïn perquè “no podem esperar que ocorri una desgràcia”, va dir el secretari general a Lleida, José Luis Aguilà.

Arran d’aquest succés, l’ajuntament va elaborar un informe tècnic que ordena acordonar la zona de l’incident i insta el Govern central, propietari del bloc, a fer una revisió immediata de tota l’estructura.

Per la seua part, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va anunciar que una empresa revisarà tota l’estructura i que, mentrestant, l’edifici estarà tancat.

Per la seua part, Aguilà va recordar que “fa anys que advertim del mal estat de l’edifici i aquest és un assumpte molt seriós”.

Precisament, UGT és l’únic sindicat que queda al bloc i espera que el ministeri de Treball li cedeixi com a nova seu a començaments de juliol el local que l’Institut Nacional de Seguretat Social ocupava a Prat de la Riba abans del seu trasllat a Cappont.

Una vidriera es va desprendre de la vuitena planta de l’edifici.

Una vidriera es va desprendre de la vuitena planta de l’edifici.MAGDALENA ALTISENT

tracking