SEGRE

ESNOTICIA

L'ajuntament de Lleida anul·la Esportmania i Estiu dels Petits i farà el de Joc, de 3 a 14 anys

La Paeria no oferirà aquest estiu el programa Esportmania d'activitats infantils ni Estiu dels Petits, per a nens de fins a 3 anys, a causa de la pandèmia de coronavirus. En canvi, manté Estiu de Joc per als de 3 a 14, amb activitats adaptades. Clubs també oferiran estades, igual que algunes cases de colònies.

Imatge d’activitats del programa Estiu de Joc de l’any passat.

Imatge d’activitats del programa Estiu de Joc de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies de Lleida ciutat tindran aquest estiu menys opcions per tenir els seus fills entretinguts i poder conciliar la vida laboral i familiar. I és que la Paeria va anunciar ahir la suspensió del programa d’activitats esportives infantils d’estiu Esportmania, així com del denominat Estiu dels Petits, dirigit a nens de fins a tres anys, a causa de la pandèmia del coronavirus. En canvi, sí que oferirà Estiu de Joc, per a nens d’entre 3 i 14 anys, malgrat que amb activitats adaptades.

Al principi, l’ajuntament de Lleida va anunciar que preveia oferir 1.340 places d’Esportmania entre el juliol i l’agost, però el regidor d’Esports, Sergi González, va dir ahir que finalment han decidit anul·lar el programa per “responsabilitat”, ja que les activitats se celebren essencialment en equipaments municipals tancats i perquè l’obligatorietat de guardar la distància de seguretat impediria les activitats col·lectives i el treball en equip dels nens, bàsiques per fomentar la socialització.

Clubs esportius i cases de colònies assenyalen que els menors i les seues famílies necessiten les activitats

Per la seua part, la regidora d’Educació, Sandra Castro, va indicar que han acordat no organitzar Estiu dels Petits, les activitats infantils per a nens d’un a tres anys que oferien en escoles bressol, però sí que ofereixen 1.320 places d’Estiu de Joc, de les quals 1.280 per a nens de 3 a 11 anys i 40 per als de 12 a 14.

Les activitats seran lúdiques, però adaptades a la situació actual, per la qual cosa s’introduiran tant elements més didàctics (lectura i matemàtiques de forma divertida) com d’educació emocional, i gestió del dol o de la por.

Es faran en quatre torns de dos setmanes cada un i en sis col·legis, el doble que fins ara, a l’haver de reduir els grups (un monitor per cada deu nens). Castro va apuntar que si és necessari podran oferir 60 places més. Només hi haurà servei de menjador en tres centres. El termini d’inscripció telemàtica és del 2 al 5 de juny. Així mateix, clubs esportius mantenen la seua intenció d’organitzar activitats, igual que algunes cases de colònies, encara que amb menys places, mentre que d’altres ho descarten.

A comarques, els ajuntaments treballen per adaptar les activitats d’estiu. Per exemple, a Tremp es mantindrà el Cucaestiu, però l’alcaldessa, Pilar Cases, va apuntar que “no es faran tallers” i s’organitzaran espectacles per dinamitzar “els grups de teatre de la província”.

D’altra banda a la Seu d’Urgell “s’oferiran activitats a l’aire lliure i relacionades amb la naturalesa”, segons l’edil d’Infantesa, Núria Tomàs, mentre que el CAP oferirà formació sanitària als monitors.

Així mateix, l’ajuntament de Tàrrega treballa per mantenir els casalets d’estiu. En aquest sentit, l’edil d’Educació, Xavier Rossell, va destacar que “la intenció és fer-los però encara no sabem com”, i Agramunt també hi està treballant.

Mollerussa ha obert el període de preinscripció online per als Tallers d’Estiu i totes les sol·licituds tindran un 10% de descompte per premiar la previsió i la confiança.

tracking